„Oameni de treabă”, comedia neagră regizată de Paul Negoescu are premiera în cinematografele din România vineri, 25 noiembrie, fiind distribuită de Bold Film Studio. De asemenea, din 23 noiembrie, echipa filmului merge în mai multe oraşe din România pentru a-şi întâlni spectatorii: Bucureşti, Bacău, Botoşani, Braşov, Cluj, Iaşi, Focşani şi Piatra Neamţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian şi Crina Semciuc în distribuţie, „Oameni de treabă” spune povestea unui poliţist de la ţară care visează la o livadă şi o viaţă liniştită, într-un loc în care doar cei cu influenţă fac legea, iar o serie de evenimente neprevăzute îl conduc spre o situaţie fără scăpare.

Scris de Radu Romaniuc şi Oana Tudor, „Oameni de treabă” a fost filmat anul trecut în judeţul Botoşani şi îl are drept protagonist pe Iulian Postelnicu în rolul lui Ilie, poliţistul aflat la jumătatea vieţii şi complet alienat, având în faţă nişte decizii importante.

Pentru interpretarea sa, Iulian Postelnicu are deja în palmares două premii - la Festivalul Internaţional de Film de la Cottbus (Germania) şi Festivalul Internaţional al Filmului Francofon de la Namur (Belgia), unde filmul a fost răsplătit şi cu Premiul special al Juriului.

Distins recent cu Marele Premiu „Golden Atlas” la festivalul Internaţional de Film de la Arras (Franţa) şi Premiul pentru cea mai bună interpretare la Festivalul Internaţional de Film de la Cottbus (Germania) acordat actorului Iulian Postelnicu, „Oameni de treabă” a avut premiera internaţională la Festivalul de Film de la Sarajevo, a fost selectat în peste 17 festivaluri, iar din 25 noiembrie se va vedea în 44 de cinematografe din 23 de oraşe.

Proiecţii speciale, în prezenţa echipei filmului, şi urmate de discuţii cu publicul, vor avea loc în: Bucureşti (Cinema Elvire Popesco, 26 noiembrie), Braşov (Cinema City AFI Braşov, 23 noiembrie), Botoşani (Happy Cinema, 28 noiembrie), Bacău (Cinema City, 1 decembrie), Cluj (Cinema City Iulius Mall, 24 noiembrie), Focşani (Happy Cinema, 1 decembrie), Iaşi (Cinema City, 29 noiembrie), Piatra Neamţ (Cinema Mon Amour, 30 noiembrie).

„Chiar dacă povestea e tristă, e spusă cu umor. E parte din România prezentului, nu neapărat din rural. Cred că se întâmplă acelaşi lucru, la altă scară, şi în urban. E parte din mentalitatea poporului român şi nu doar din prezent, ci de secole”, spune regizorul Paul Negoescu.

„Ilie face pe prostul şi preferă să fie privit astfel. Şi celorlalţi le convine chestia asta şi tocmai din acest motiv nu l-a confruntat nimeni până acum. Tuturor le-a convenit poziţionarea asta a lui, iar el evident că vede, dar îi este mult mai confortabil să ignore atâta vreme cât nu se întâmplă ceva dramatic, cât nu e afectat, cât chestia asta îi serveşte.”, spune Iulian Postelnicu despre personajul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.