Filmul „Libertate” (r. Tudor Giurgiu), despre Revoluţia Română, va intra pe marile ecrane din ţară. Începând cu 25 august, regizorul Tudor Giurgiu, dar şi actorii Alex Calangiu, Iulian Postenicu, Cătălin Herlo sau Ionuţ Caras vor pleca într-un turneu de promovare prin România, unde vor participa la proiecţii în avanpremieră şi vor sta de vorbă cu publicul. Turneul include opriri la Odorheiu Secuiesc, Buzău, Brăila, Botoşani, Oradea sau Braşov, dar şi premiera de gală de la Bucureşti, care va avea loc la Sala Palatului pe 2 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul complet şi modalităţile de cumpărare a biletelor pentru fiecare oraş sunt disponibile online, pe transilvaniafilm.ro.

„Libertate” este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluţiei din 1989. În haosul şi panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securişti şi civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliţie Viorel (Alex Calangiu) e capturat şi acuzat că e terorist.

Din distribuţia filmului mai fac parte Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Mirela Oprişor, Leonid Doni sau Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Ştefănescu şi Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

„Libertate” a avut premiera naţională la cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, unde a câştigat Premiul Publicului pentru cel mai popular film românesc din program.

La Festivalul de la Sarajevo, filmul a fost recompensat cu Premiul Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă (CICAE). „Filmul surprinde esenţa unui moment istoric semnificativ şi explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei Europei de Est”, a scris juriul CICAE, Sarajevo Film Festival. 

„Libertate” este o co-producţie România-Ungaria, produs de Libra Films şi Mythberg Films şi distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distribuţia internaţională, filmul a fost achiziţionat de compania londoneză Reason8.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.