Filmul "Jeanne du Barry", regizat de Maïwenn, cu Johnny Depp în rolul regelui Ludovic al XV-lea, va deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, desfăşurată între 16 şi 27 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel de-al şaselea lungmetraj al actriţei şi regizoarei franceze în vârstă de 46 de ani („Polisse”, Premiul Juriului în 2011, „Mon Roi”, „ADN”) va fi proiectat la Grand Théâtre Lumière, „după ceremonia de deschidere transmisă în direct la France Télévisions şi pe Brut", anunţă organizatorii festivalului într-un comunicat de presă.

În acest lungmetraj, Maïwenn joacă alături de Johnny Depp, Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Pierre Richard, Pascal Greggory şi India Hair.

Jeanne du Barry a fost favorita regelui Ludovic al XV-lea, care a domnit în Franţa începând cu anul 1715 şi până la moartea sa în 1774. Şi ea a murit ghilotinată.

„Jeanne du Barry” este „dedicată vieţii, ascensiunii şi căderii favoritei regelui Ludovic al XV-lea”, interpretată de însăşi Maďwenn. Johnny Depp îl întruchipează pe suveranul francez şi dă replica unor actori francezi precum Pierre Richard, Benjamin Lavernhe sau India Hair.

"Jeanne du Barry" marchează revenirea lui Johnny Depp pe marele ecran după câţiva ani departe de platourile de filmare, din cauza problemelor legale. Acestea au atins punctul culminant odată cu  procesul ultra mediatizat împotriva fostei sale soţii Amber Heard.              

De la „Fear and Loathing in Las Vegas” la „Piraţii din Caraibe”, Johnny Depp, în vârstă de 59 de ani, a fost de mai multe ori pe ecranele de la Cannes, unde în 1997 şi-a prezentat „The Brave”, debutul său regizoral.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.