Comedia „Challengers”, de Luca Guadagnino, cu Zendaya în rolul unei foste speranţe a tenisului devenită antrenor, prinsă într-un triunghi amoros cu doi jucători profesionişti de tenis, interpretaţi de Josh O'Connor şi Mike Faist, va deschide ediţia de anul acesta a Festivalulului de Film de la Veneţia, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Challengers” va avea premiera mondială în afara competiţiei, pe 30 august, în Palazzo del Cinema din Lido de Veneţia, oferind un start plin de vedete pentru cea de-a 80-a ediţie a festivalului.

Extrem de aşteptat, primul film de studio american cu drepturi depline al lui Guadagnino va fi distribuit în SUA de Metro Goldwyn Mayer Pictures/Amazon Studios, iar la nivel internaţional de Warner Bros Pictures.

Data de lansare în cinematografele americane a fost stabilită pe 15 septembrie.

În film, Zendaya joacă rolul lui Tashi Duncan, o speranţă a tenisului, căsătorită cu un campion care se află într-o perioadă de înfrângeri, pe nume Art, interpretat de Faist („West Side Story”). Planul lui Tashi pentru revenirea soţului ei este ca Art să se înscrie la turneul de tenis Challengers. Dar lucrurile iau o întorsătură interesantă atunci când Tashi trebuie să se confrunte cu un alt jucător ratat pe nume Patrick, interpretat de O'Connor, care se întâmplă să fie şi fostul iubit al lui Tashi şi cel mai bun prieten al lui Art.

„Este o poveste modernă şi îndrăzneaţă despre energia tinerească, dragoste şi putere”, a declarat Guadagnino într-un comunicat.

„Zendaya, Josh şi Mike sunt cu totul originali şi proaspeţi, aducând o energie nouă, cum nu aţi mai văzut până acum”, a adăugat el, precizând: „Abia aştept ca publicul de la Lido să danseze pe notele coloanei sonore a lui Trent şi Atticus în seara de deschidere a celei de-a 80-a ediţii a festivalului”. 

„Ca cineast, este un vis devenit realitate şi îi sunt recunoscător lui Alberto (Barbera) şi întregii familii de la Veneţia pentru această minunată recunoaştere a filmului”, a mai spus regizorul.

Guadagnino a câştigat anul trecut Leul de Argint de la Veneţia pentru cel mai bun regizor cu „Bones and All”, care a obţinut şi premiul „Marcello Mastroianni” pentru cel mai bun tânăr actor, care i-a revenit lui Taylor Russell.

Faptul că Guadagnino a obţinut premii la Veneţia anul trecut poate ajuta la explicarea motivului pentru care „Challengers” se lansează în afara competiţiei de la Lido în acest an.

„Luca Guadagnino este unul dintre puţinii regizori italieni care a fost întotdeauna obişnuit să lucreze atât cu actriţe şi actori italieni, cât şi cu actori străini, obţinând de fiecare dată rezultate de top de la toţi. Chiar şi atunci când filmează în străinătate, aşa cum este cazul filmului Challengers”, a declarat directorul artistic al Veneţiei, Alberto Barbera, în comunicat.

Cea de-a 80-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia se va desfăşura între 30 august şi 9 septembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.