”Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Mäki/ Hymyilevä mies”, câştigătorul marelui premiu al secţiunii Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2016, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 19 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea Finlandei pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2017, ”Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Mäki”, în regia lui Juho Kuosmanen, va putea fi vizionat în cinematografe din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Piteşti şi Suceava.

Inspirată din povestea reală a boxerului finlandez Olli Mäki, născut în1936, pelicula a fost apreciată de The Independent drept ”unul dintre cele mai romantice filme despre box făcute vreodată”. Acţiunea se petrece la începutul carierei pugilistului, când acesta a avut ocazia să lupte la Helsinki, în 1962, cu americanul Davey Moore, campionul mondial la categoria pană. Totul îi pare favorabil, însă Olli se îndrăgosteşte.

Juho Kuosmanen, născut în 1979, a absolvit studiile de film la Aalto University din Helsinki în 2014.  Înainte de debutul în lungmetraj, a câştigat numeroase premii cu filmele sale de scurt şi mediu metraj. ”The Painting Sellers” a fost recompensat cu premiul principal al secţiunii Cinéfondation la Cannes, în 2010, şi a obţinut cinci trofee la Finnish Film Academy Awards, iar ”Citizens” (2008) a luat, printre altele, premiul al doilea în competiţia Leopardi di Domani la Festivalul de la Locarno. Premiul secţiunii Un Certain Regard obţinut anul trecut la Festivalul de la Cannes pentru ”Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Mäki” i-a adus recunoaştere internaţională regizorului nordic.

Filmul ”Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Maki” este distribuit în România de Voodoo Films.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.