Filmul biografic muzical al Paramount "Bob Marley: One Love" a dominat în box office-ul nord-american la debut, depăşind aşteptările cu încasări de 27,7 milioane de dolari în weekend, anunţă Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial se preconiza că va genera între 30 şi 35 de milioane de dolari între Valentine's Day, miercuri, şi Ziua preşedintelui, luni. Reinaldo Marcus Green ("King Richard") a regizat şi co-scris filmul "Bob Marley: One Love", cu Kingsley Ben-Adir în rolul emblematicului cântăreţ de reggae şi Lashana Lynch în rolul soţiei sale Rita.

"Eu şi familia mea suntem onoraţi de răspunsul uimitor la 'Bob Marley: One Love'", a declarat Ziggy Marley, fiul compozitorului, într-un comunicat. "La fel ca muzica tatălui meu, acest film este destinat oamenilor, iar mesajul său de pace, dragoste şi unitate se conectează în mod clar cu publicul din întreaga lume. Le mulţumim oamenilor pentru că au îmbrăţişat acest film şi, astfel, ajută la evidenţierea mesajului unei singure iubiri". 

În străinătate, "One Love" a strâns 29 de milioane de dolari din 47 de teritorii, ceea ce a dus la nivel global la impresionanta sumă de 80 de milioane de dolari. Producerea filmului biografic a costat 70 de milioane de dolari.

În America de Nord, vânzările de bilete pentru "One Love" au condus cu uşurinţă în faţa unul alt debutant, "Madame Web". Thrillerul de suspans cu supereroi al Sony, cu Dakota Johnson în rolul unui paramedic cu abilităţi de medium şi o asociere cu Spider-Man, a debutat pe locul al doilea, cu 17,6 milioane de dolari în weekendul tradiţional şi 25,8 milioane de dolari în aceeaşi perioadă de şase zile. Filmul s-a lansat la nivel internaţional cu 25,7 milioane de dolari de pe 61 de pieţe.

Potrivit Variety, acestea sunt cifre dezamăgitoare, având în vedere că "Madame Web" a costat 80 de milioane de dolari pentru a fi produs şi alte zeci de milioane pentru a fi promovat şi introdus în cinematografe. 

Pe un îndepărtat loc trei, thrillerul de spionaj "Argylle", de Matthew Vaughn, a adunat 4,72 milioane de dolari în cele trei zile de weekend şi o sumă estimată la 5,55 milioane de dolari până luni. După trei săptămâni de la lansare (dintre care două petrecute pe locul 1), capcana cu un buget de 200 de milioane de dolari a companiei Apple a încasat doar 37,2 milioane de dolari în America de Nord şi 76 de milioane de dolari la nivel global.

Comedia animată "Migration", produsă de Universal şi Illumination, a urcat pe locul patru, cu 3,75 milioane de dolari în weekend şi cu o estimare de 5 milioane de dolari până luni. După nouă săptămâni de la lansare, filmul de familie a obţinut încasări de 116 milioane de dolari în box office-ul naţional şi 254 de milioane de dolari în întreaga lume.

"Wonka", cu Timothee Chalamet în rolul ciocolatierului fictiv Willy Wonka, a completat top cinci şi a rămas în fruntea clasamentului box office pentru al zecelea weekend consecutiv. Filmul Warner Bros. a adăugat 3,49 milioane de dolari în weekend şi 4,4 milioane de dolari până la Ziua Preşedintelui. Filmul, în valoare de 125 de milioane de dolari, a devenit un succes financiar, cu 210 milioane de dolari în America de Nord şi 604 milioane de dolari în întreaga lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.