Filmul ”Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii/ Batman V Superman: Dawn of Justice” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări record de 170,1 milioane de dolari, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică, informează allocine.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Graţie acestor încasări spectaculoase, pelicula regizată de Zack Snyder, produsă de studiourile Warner, în ciuda unor cronici mai puţin elogioase din partea criticilor de cinema, a stabilit un dublu record: este filmul cu cel mai bun debut din luna martie şi, de asemenea, filmul inspirat din universul DC Comics (care va include şi pelicule dedicate altor personaje, precum Wonder Woman şi Aquaman) cu cele mai mari încasări în weekendul de debut. Acest film îi are în rolurile principale pe actorii Ben Affleck şi Henry Cavill.

Precedentul record de încasări pentru weekendul de debut al unui film lansat în luna martie a aparţinut primului film din saga ”Jocurile foamei”, care a obţinut în martie 2012 încasări de 152 de milioane de dolari în weekendul premierei. 

Temându-se că acţiunile supereroului privit ca un zeu rămân nesupravegheate, puternicul şi formidabilul apărător al Gotham-ului îl provoacă pe salvatorul adorat, modern al Metropolis-ului, în vreme ce lumea nu se poate hotărî de ce tip de erou are mai mare nevoie. Cum Batman şi Superman sunt în război, apare o nouă ameninţare ce pune omenirea într-un pericol fără precedent, potrivit cinemagia.ro.

Filmul de animaţie ”Zootropolis/ Zootopia”, produs de studiourile Disney, a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 23,1 milioane de dolari de vineri până duminică. În oraşul animal Zootopia, o vulpe cu gura mare trebuie să fugă când i se înscenează o crimă. Poliţistul cel mai bun din Zootopia, un iepure neprihănit, este pe urma vulpii, dar când amândoi devin ţintele unei conspiraţii, sunt obligaţi să lucreze împreună şi descoperă că şi duşmanii naturali pot deveni cei mai buni prieteni, precizează cinemagia.ro.

Comedia ”Nuntă a la grec 2/ My Big Fat Greek Wedding 2”, regizată de Kirk Jones, a debutat pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 18,1 milioane de dolari. Lucrând încă în restaurantul grecesc al părinţilor ei, Paris creşte văzând cu ochii. Fata e pe cale să încheie studiile liceale, dar Toula şi Ian, părinţii ei, au dificultăţi în căsnicie. Când cei doi află că nu au fost niciodată căsătoriţi oficial, planurile pentru o nouă nuntă încep să apară, potrivit cinemagia.ro.

Drama ”Miracles from Heaven” a coborât pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 9,4 milioane de dolari. Filmul o are în distribuţie pe actriţa Jennifer Garner şi prezintă povestea unei fetiţe care suferă de o boală digestivă rară, dar care află că s-a vindecat miraculos.

Lungmetrajul ”Seria Divergent: Allegiant”, al treilea film din franciza cinematografică ”Divergent”, bazat pe romanele scriitoarei americane Veronica Roth, confirmă faptul că are un debut mai slab faţă de precedentele două opusuri ale seriei şi a coborât pe locul al cincilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 9,4 milioane de dolari de vineri până duminică.

Filmul ”Strada Cloverfield 10/ 10 Cloverfield Lane”, cu Mary Elizabeth Winstead şi John Goodman în distribuţie, a coborât pe locul al şaselea în box office-ul nord-american, cu încasări de 6 milioane de dolari. Pelicula prezintă povestea unei tinere femei care se trezeşte într-o peşteră, după un accident de automobil. Ea crede că a fost răpită, dar păzitorul ei încearcă să o liniştească, spunându-i că i-a salvat viaţa după un atac chimic de anvergură.

Filmul ”Deadpool” a coborât de pe poziţia a cincea pe locul al şaptelea, după şapte săptămâni de la lansare, cu încasări de 5 milioane de dolari. Filmul ”Deadpool”, al cărui protagonist este actorul Ryan Reynolds, prezintă povestea unui personaj din universul Marvel, înzestrat cu mult umor negru. Supranumit "mercenarul cu gură mare", Deadpool obţine, în urma unui experiment militar care dorea să redea abilitatea de regenerare rapidă a lui Wolverine, puteri incredibile (invulnerabilitatea la puteri telepatice şi telekinezice, rezistenţa la droguri şi toxine, dar şi prelungirea vieţii graţie puterilor de refacere ale organismului său). Acestea vin, însă, şi cu unele inconveniente: instabilitatea psihică şi un fizic desfigurat, potrivit cinemagia.ro. 

Filmul ”Cod roşu la Londra/ London Has Fallen”, regizat de cineastul iraniano-suedez Babak Najafi, a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al optulea, cu încasări de 2,9 milioane de dolari. ”London Has Fallen” este un film de acţiune, în a cărui distribuţie se află actorii Gerard Butler, Aaron Eckhart şi Morgan Freeman.

Comedia cu accente dramatice ”Hello, My Name is Doris” a urcat de pe locul al 14-lea pe poziţia a noua în cel de-al treilea weekend pe marile ecrane din America de Nord, cu încasări de 1,7 milioane de dolari. Filmul, în care rolul principal este interpretat de actriţa Sally Field, prezintă povestea unei femei aflate în jurul vârstei de 60 de ani care are o relaţie amoroasă cu un coleg mai tânăr.

Filmul ”Eye in the Sky” a urcat 11 poziţii până pe locul al zeclea, în cel de-al treilea weekend de proiecţii în cinematografele din Statele Unite şi Canada, cu încasări de 1 milion de dolari. Acest film, care îi are în rolurile principale pe Helen Mirren, Aaron Paul şi Alan Rickman, prezintă drama unei femei care deţine rangul de colonel în armata americană şi care conduce o operaţiune secretă, realizată cu ajutorul unor drone, ce viziează capturarea unui grup terorist din Kenya.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.