Noi repercusiuni ale grevei scenariştilor din Statele Unite. Filmările pentru „Unstoppable”, produs de Ben Affleck, cu Jennifer Lopez în rolul principal, au fost oprite, la doar două săptămâni după ce au început la Los Angeles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspirat din povestea adevărată a lui Anthony Robles, acest lungmetraj va spune viaţa acestui campion american la lupte, născut cu un singur picior. „Unstoppable” este a doua producţie a lui Ben Affleck prin compania sa Artists Equity, pe care a fondat-o împreună cu Matt Damon.

Împreună, cei doi actori au produs deja filmul „Air”, care prezintă colaborarea dintre legenda baschetului Michael Jordan şi Nike. Este disponibil din 5 aprilie pe Prime Video.

La începutul lunii mai, Marvel Studios a anunţat, de asemenea, renunţarea la două dintre marile lor producţii: filmele „Blade” şi „Thunderbolts”. Recent, serialele „The Rings of Powers” sau „Stranger Things” şi-au amânat producţia din cauza grevei scenariştilor americani de televiziune şi cinema.

Condusă de sindicatul Writers Guild of America (WGA), această grevă a început pe 2 mai din cauza eşecului negocierilor dintre scenarişti şi principalele studiouri şi platforme, în special cu privire la o creştere a remuneraţiei acestora.

Pe lângă creşterea salariilor, scenariştii cer garanţii minime pentru a beneficia de un loc de muncă stabil şi pentru a putea primi o cotă mai mare din profiturile generate de streaming.

De la începutul mobilizării, mai multe vedete şi-au exprimat solidaritatea cu scenariştii aflaţi în grevă precum actriţele Amanda Seyfried şi Elizabeth Olsen, starul american de televiziune Jimmy Fallon şi preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, a susţinut mişcarea joi, cerând ca scenariştii să primească „o parte echitabilă” din veniturile din streaming.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.