La mai puţin de patru luni după ce submersibilul Titan a făcut implozie, provocând moartea a cinci persoane, compania de producţie americană MindRiot plănuieşte să realizeze un film despre acest eveniment, potrivit Deadline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tragedia este deja subiectul unui serial documentar planificat, „Salvaged”, produs tot de MindRiot, potrivit site-ului american. Pentru lungmetrajul, cu acelaşi titlu ca şi documentarul, compania de producţie face echipă cu E. Brian Dobbins, producătorul din spatele serialului de comedie de succes „Black-ish”.

Potrivit Deadline, filmul va acoperi diferite perioade ale tragediei: înainte, în timpul şi după tragedie. „Filmul nostru nu numai că va aduce un omagiu tuturor celor implicaţi în tragedia submersibilului şi familiilor acestora, dar va aborda problema îngrijorătoare a naturii presei de astăzi”, a declarat Jonathan Keasey, co-scenarist al proiectului împreună cu Justin MacGregor.

Titan, un submersibil turistic aparţinând companiei Oceangate şi cu o lungime de aproximativ 6,5 metri, s-a scufundat pe 18 iunie pentru a explora epava Titanicului. Plănuind să iasă la suprafaţă şapte ore mai târziu, contactul a fost pierdut la mai puţin de două ore de la plecare. Câteva zile mai târziu, paza de coastă americană a anunţat că toţi cei cinci pasageri aflaţi la bord au murit. Mai multe bucăţi de resturi au fost găsite pe fundul mării la aproximativ 500 de metri de Titanic şi la o adâncime de aproape 4.000 de metri în Oceanul Atlantic.

Două anchete au fost lansate pentru a determina cauzele imploziei sale, conduse în comun de Canada şi Statele Unite, care au fost implicate în operaţiunile de salvare a celor cinci ocupanţi. Francezul Paul-Henri Nargeolet, britanicul Hamish Harding, Shahzada Dawood, de origine pakistaneză, şi fiul acesteia, Suleman, şi americanul Stockton Rush au pierit în catastrofă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.