Festivalul Lollapalooza Paris a anunţat joi că anulează ediţia din 2024, care are loc în mod tradiţional în luna iulie, invocând "constrângeri logistice, administrative şi de securitate din ce în ce mai mari" în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice (26 iulie - 11 august) şi Paralimpice (28 august - 8 septembrie) de la Paris, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe reţelele de socializare, conducerea festivalului de muzică nu a menţionat în mod explicit Jocurile Olimpice, dar a subliniat că ar fi "imposibil" să organizeze evenimentul "în cele mai bune condiţii posibile pentru fanii, artiştii şi partenerii noştri". Prin urmare, festivalul va avea următoarea ediţie în iulie 2025.

Evenimentele culturale din vara anului 2024 se confruntă de un an şi jumătate cu incertitudini, din cauza mobilizării intense a forţelor de ordine pentru Jocurile de la Paris. Încă din octombrie 2022, ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a stârnit, de fapt, neînţelegeri în industrie, făcând referire la necesitatea de a "anula sau amâna" evenimentele culturale din vara anului 2024.

De la sfârşitul anului 2022, a fost definit un cadru şi au fost protejate festivaluri majore precum Les Vieilles Charrues şi Rock en Seine. Cu excepţia Lollapalooza Paris, care se intersecta cu ceremonia de deschidere. Alte evenimente din domeniul artelor spectacolului, cum ar fi Festivalul de teatru de la Avignon, şi-au devansat datele cu o săptămână.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.