Organizatorii festivalului Gastonbury au primit permisiunea pentru un eveniment cu 50.000 de participanţi în luna septembrie, după ce ediţia de anul acesta a fost anulată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul districtului Mendip, care cuprinde şi Somerset, locul unde are loc de regulă festivalul, a aprobat licenţa.

Nu este garantat că evenimentul va avea loc în luna septembie, însă primul obstacol a fost depăşit.

Emily Eavis, co-organizator al unui dintre cele mai importante festivaluri din Marea Britanie şi din lume, a declarat recent pentru NME că evenimentul va purta numele Equinox.

În mod normal, festivalul Glastonbury are loc în luna iunie şi atrage în jur de 200.000 de oameni.

Eavis a spus că evenimntul propus pentru toamnă va fi o versiune mai mare a Pilton Party, pe care Glastonbury o organizează anual „în semn de mulţumire” şi cu scopul strângerii de fonduri pentru muncitori şi alţi oameni de-ai locului.

„Facem asta în fiecare septembrie, însă acum va fi mai mare şi publicul poate participa”, a explicat ea.

Noul eveniment va fi confirmat peste câteva săptămâni, organizatorii dorind să evite astfel situaţia în care anunţă un show şi sunt nevoiţi apoi să îl anuleze.

Dacă va avea loc, va fi un eveniment de o zi, deşi aplicaţia originală a propus un festival de două zile.

Potrivit condiţiilor impuse de licenţă, concertele vor avea loc doar la scena Pyramid, fără permisiunea campării şi cu 50.000 de participanţi, număr care include şi artiştii şi echipele lor.

Pe 22 mai, va fi transmis online un program „spectaculos” de la Worthy Farm. Coldplay, Damon Albarn, Jorja Smith, Kano, Haim şi Wolf Alice vor cânta la evenimentul de cinci ore programat de organizatorii Glastonbury.

Banii strânşi vor fi donaţi iniţiativelor caritabile Oxfam, Greenpeace şi WaterAid. În plus, vânzarea biletelor va ajuta şi la asigurarea revenirii festivalului în 2022.

Gastonbury a fost anulat şi în 2020, din cauza pandemiei. Anul acesta, el este unul dintre marile festivaluri britanice care nu vor avea loc, alături de Download şi BST.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.