Invitatul special al Festivalului Filmului European Pablo Núñez Palma, cineast experimental şi artist multimedia chileano-olandez, va susţine, sâmbătă, de la ora 16.00, la Institutul Cervantes, un masterclass despre cinema şi AI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2017, împreună cu Bram Loogman, a dezvoltat motorul de inteligenţă artificială "Jan Bot".

Acesta îşi utiliza algoritmii pentru a analiza ştirile trending şi a le asocia apoi enigmaticelor materiale din arhiva de found footage Bits and Pieces a Eye Filmmuseum din Amsterdam. Jan Bot a fost dezactivat în martie 2023. De-a lungul existenţei sale de 6 ani, a conceput peste 25.000 de filme, care au dispărut odată cu el. Tot ce rămâne în urma lui: o serie de NFTuri şi o mică selecţie de scurtmetraje.

Împreună cu o parte dintre aceste scurtmetraje (3 capsule de câte 9 minute fiecare), Pablo Núñez va susţine un masterclass despre Cinema & AI, mai precis despre cum s-a născut ideea proiectului "Jan Bot", cum a fost integrată în proiect arhiva documentară "Bits and Pieces", dar şi cum a decurs procesul de programare.

Publicul va afla cum a ajuns "Jan Bot" să devină cel mai prolific cineast (robot) din toate timpurile. Intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului Filmului European, care se desfăşoară la Bucureşti în perioada 15-23 mai, la MNAR, Cinemateca Union şi Cinema Elvire Popesco şi despre care puteţi afla mai multe detalii - pe www.ffe.ro.

Festivalul Filmului European este organizat cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi EUNIC România, în parteneriat cu UCIN, ambasadele, centrele şi institutele culturale europene: Ambasada Finlandei, Ambasada Republicii Moldova, Institutul Polonez, Institutul Yunus Emre, Parlamentul European/ LUX Premiul Publicului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.