Ediţia a 15-a a Festivalului Internaţional de Film de Comedie Film 4 Fun începe vineri, la Cinemateca Eforie. Timp de trei zile, festivalul prezintă numeroase proiecţii ale unor scurtmetraje şi lungmetraje comice, precum şi evenimente conexe atractive. Acestea sunt găzduite atât de sala şi foaierul de la Eforie (Str. Eforiei nr. 2), cât şi de spaţiile puse la dispoziţie de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti (Str. Lipscani nr. 84-90).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la ora 19.00, gala de deschidere a celei de-a 15-a ediţii este prezentată de actriţa Manuela Hărăbor, care a jucat rolul de maestru de ceremonii şi la prima ediţie de Film 4 Fun, desfăşurată în octombrie 2009 tot la Cinemateca Eforie. 

Film 4 Fun începe cu show-ul de stand-up comedy al lui Alexandru Arnăutu Vraciu, sugestiv intitulat „Film & fun cu Vraciu”. După acest spectacol, gala de la Eforie propune un lungmetraj în premieră românească: comedia de acţiune hollywoodiană "Bodyguardul: Misiune în junglă" ("Freelance"), în regia lui Pierre Morel şi avându-i în distribuţie pe John Cena, Alison Brie, Juan Pablo Raba, Alice Eve şi Christian Slater.

Pe parcursul festivalului, în foaierul sălii Eforie, împodobit cu fotografii ale actorilor premiaţi la ediţiile precedente de Film 4 Fun, va avea loc un concurs de cultură cinematografică. Spectatorii cinefili care vor recunoaşte replici celebre din filme româneşti clasice vor fi răsplătiţi cu premii atrăgătoare.

Competiţia internaţională de scurtmetraje comice a celei de-a 15-a ediţii include 30 de filme din 17 ţări. Aceste comedii concentrate sunt programate la Cinemateca Eforie în patru grupaje, fiecare cu durata de 90 de minute: vineri de la 17, sâmbătă de la 16 şi 18, duminică de la 17. Juriul de experţi internaţionali, care acordă premiile pentru Cel mai bun scurtmetraj, Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu, este compus din trei membri: criticul de cinema francez Fabien Baumann (redactor la reputata revistă Positif, prezent la gala de deschidere de la Eforie), actriţa română Andreea Vasile şi directorul de imagine şi regizorul româno-francez Horea Lapteş.

Dintre scurtmetrajele din competiţie, 27 pot fi văzute şi online, gratuit şi în întreaga lume, pe site-ul festivalului (www.Film4Fun.ro), în zilele de 3 şi 4 noiembrie. Cele 27 de scurtmetraje comice intră în cursă pentru Premiul Publicului, stabilit pe baza voturilor spectatorilor care vizionează filmele.

Biletele la Film 4 Fun 2023 pot fi achiziţionate online pe site-ul https://eventbook.ro/hall/cinema-eforie sau fizic, la casa de bilete a cinematografului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.