Festivalul de muzică Primavera Sound din Barcelona, unul dintre cele mai mari din Spania şi din Europa, a anunţat marţi că anulează ediţia anunţată pentru iunie anul acesta din cauza pandemiei de Covid-19, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu mare tristeţe trebuie să vă anunţăm că a 20-a ediţie a Primavera Sound Barcelona este reprogramată în 2022", se arată într-un comunicat. 

O decizie cauzată de "incertitudinea" actuală, organizatorii nu pot şti dacă restricţiile impuse de pandemie vor fi ridicate la datele prevăzute pentru festival: 2 -6 iulie. 

În aceste condiţii, "nu putem lucra normal la pregătirea festivalului, nici să asigurăm data la care ar putea avea loc", adaugă comunicatul.           

"Am făcut totul" pentru ca acest festival să aibă loc, subliniază organizatorii, făcând referire la testul pe care l-a realizat în decembrie în timpul unui concert cu 500 de persoane într-o sală din Barcelona. Aceste 500 de persoane au asistat la un concert în picioare, fără mască şi testate. După opt zile, nimeni nu a fost infectat de coronavirus. 

Anulând ediţia 2021, Primavera Sound urmează exemplul altor festivaluri precum Glastonbury în Anglia, unul dintre cele mai mari din lume, care a anunţat la finalul lunii ianuarie anularea ediţiei de anul acesta, iniţial prevăzută în iunie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.