Mesajul preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski la Festivalul cântecului italian de la Sanremo va fi citit în cadrul evenimentului, de Amadeus, directorul artistic, anunţă Ansa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu este adevărat că Rai a refuzat să difuzeze unul dintre videoclipurile sale. Dimpotrivă - subliniază compania - Rai s-a declarat întotdeauna disponibilă pentru a transmite o intervenţie în formă video sau audio”.

După cum au explicat jurnaliştilor, la conferinţa de presă, directorul de divertisment pentru prime time, Stefano Coletta, şi directorul artistic al Festivalului, Amadeus, „ambasadorul Ucrainei la Roma a fost cel cu care ambii au menţinut contactul, cel care a făcut cererea de a fi citit textul scris al preşedintelui Zelenski”.

Preşedintele Republicii, Sergio Mattarella, va fi prezent în sala de la Ariston în prima seară a festivalului de la Sanremo. „Am plăcerea şi onoarea să anunţ că preşedintele Mattarella va fi acolo pentru prima dată în istoria festivalului”, a spus Amadeus.

„Este un semn important de apropiere de lumea divertismentului”. Să-l avem alături pe preşedintele Republicii Sergio Mattarella este o oportunitate de a sărbători cea de-a 75-a aniversare a Constituţiei Italiei şi nu a existat o modalitate mai bună de a o face decât să-l invităm pe Roberto Benigni", a spus Amadeus. Cu această ocazie, regizorul Roberto Benigni va citi o parte din Constituţie. 

„Anul acesta este cea de-a 75-a aniversare a Constituţiei Italiei, iar preşedintele a început deja să participe la iniţiative legate de această aniversare, de exemplu cu Ziua Comemorarii. Ni s-a părut corect, având în vedere că în Constituţie se vorbeşte despre promovarea culturii, un omagiu adus culturii, nu numai înaltei culturi, chiar dacă nu îmi plac aceste diferenţieri, ci şi culturii populare, iar Sanremo este cu siguranţă festivalul culturii populare", a explicat Giovanni Grasso, consilier de comunicare al Palatului Quirinal, vorbind despre prezenţa lui Mattarella care „va fi însoţit de fiica sa Laura”.

De asemenea, Gianni Morandi va cânta imnul naţional, marţi, în deschiderea festivalului iar primul artist în competiţie va fi Anna Oxa. 

În competiţie sunt 28 de melodii, iar în prima seară vor fi interpretate 14. Chiara Ferragni, Chiara Francini, Francesca Fagnani, Paola Egonu vor fi prezentatoare alături de directorul artistic şi de Gianni Morandi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.