Un festival internaţional de reconstituiri istorice va fi organizat în minivacanţa de 1 Mai la Medgidia, pe parcursul a patru zile urmând să fie reconstituite principalele perioade istorice, cu acest prilej având loc demonstraţii de luptă, dar şi ateliere de ceramică, fierărie, gastronomie. La finalul fiecărei zile vor avea loc concerte susţinute, printre alţii, de Pasărea Rock, Iris, Voltaj, Smiley şi Carla’s Dreams.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Primăriei Medgidia, prima ediţie a Festivalului Internaţional de Jocuri şi Reconstituiri Istorice - Dapyx va avea loc în perioada 28 aprilie - 1 mai, pe stadionul municipal Iftimie Ilisei”, denumirea manifestării fiind dată după numele unui rege care a domnit peste aceste ţinuturi şi care a murit în luptele geto-romane din anii 29-28 î.Hr.

“Unicitatea evenimentului este asigurată prin diversitatea epocilor istorice reconstituite de asociaţiile de profil participante: Antichitate, Evul Mediu şi Epocile Modernă şi Contemporană, prin demonstraţii de luptă, ateliere tematice de ceramică, pielărie, fierărie, ţesătorie, gastronomie, prin intermediul concertelor susţinute de artişti consacraţi şi nu în ultimul rând, prin muzică şi dans”, se arată în comunicat.

Festivalul începe în data de 28 aprilie, la ora 18.00, cu o paradă pe principalele străzi din Medgidia, la care vor fi prezenţi 700 de luptători antici şi medievali, legionari romani, războinici daci, dorobanţi şi soldaţi din Primul Război Mondial, în fruntea acesteia fiind Fanfara Militară.

O oră mai târziu, după ceremonia de deschidere a festivalului, de pe stadion, urmează un concert de muzică militară cu fanfara Forţelor Navale, seara încheindu-se cu un concert susţinut de Provincialii, Ducu Bertzi & Company, Folk & Rock Company.

În ziua de 29 aprilie, perioada istorică reconstituită este Antichitatea, pe parcursul zilei având loc demonstraţii de meşteşuguri, antrenamente, lupte demonstrative de gladiatori şi dansuri antice. După ora 18 sunt reconstituite trei bătălii: lupta lui Spartacus cu romanii, asediul cetăţii Genucla şi lupta tomitanilor cu goţii. Concertele trupelor Pasărea Rock, Cargo şi Iris vor încheia a doua seară a festivalului.

Manifestarea continuă  30 aprilie, atunci când este reconstituit Evul Mediu. Cu acest prilej vor avea loc lupte demonstrative, reconstituiri de bătălii, după care este programat un concert folcloric, susţinut de Orchestra Valahia, Constantin Enceanu, Laura Lavric, Steliana Sima, Lavinia Goste.

Pe 1 mai, în ultima zi a festivalului, sunt reconstituite epocile modernă şi contemporană, urmând să fie reconstituite bătălii din Primul Război Mondial. După ceremonia de închidere a manifestării va avea o o bătălie cu perne, la care poate participa şi publicul. Apoi, vor avea loc concerte susţinute de Feli, Smiley & Band, Carla’s Dreams, Voltaj, evenimentul urmând să se încheie cu un foc de artificii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.