Faye Fantarrow, cântăreaţa şi compozitoarea britanică al cărei album de debut a fost produs de Dave Stewart, fondatorul trupei Eurythmics, a murit săptămâna trecută din cauza unei tumori cerebrale. Ea avea 21 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânăra artistă a murit acasă, la un an după ce a fost diagnosticată cu o formă rară de tumoră cerebrală, a anunţat vineri mama ei, Pam Fantarrow. Cântăreaţa se luptase deja cu succes de două ori cu cancerul în copilărie.

Dave Stewart a fost mentorul lui Faye Fantarrow, care provenea din acelaşi oraş din nordul Angliei ca şi el, Sunderland. În februarie anul trecut, el i-a produs primul album, „AWOL”, care cuprinde şapte piese, şi l-a lansat la casa lui de discuri.

„Nu am cuvinte să spun cât de devastat am fost când Faye a aflat că are o tumoare cerebrală foarte agresivă. Tocmai avusesem o vară creativă incredibilă”, a declarat Dave Stewart într-un comunicat.

Cariera muzicală a lui Faye Fantarrow era înfloritoare. Născută în 2002, cântăreaţa a fost considerată un talent de urmărit de către BBC şi câştigase un premiu în 2021. Ea lansase, de asemenea, o campanie de strângere de fonduri pentru a-şi finanţa tratamentul.

„Lucrurile rareori merg conform planului”, a declarat Faye Fantarrow la momentul lansării „AWOL”. „Dar ambiţia mea a fost întotdeauna să scriu, să cânt şi să interpretez. Şi am fost destul de norocoasă să pot face asta”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.