Evenimentul Summer Special programat în cadrul Festivalului de Film de la Berlin va avea loc, în aer liber, în luna iunie, au confirmat luni organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Planul de a organiza Berlinale Summer Special (9 - 20 iunie 2021) ca eveniment în aer liber este stabilit, au transmis organizatorii.

Filmele vor fi proiectate în 16 spaţii.

Faptul că rata infecţiilor cu SARS-CoV-2 a scăzut şi că Guvernul german a dat semnale că sprijină un proiect-pilot propus, la care prezenţa fizică va fi condiţionată de prezentarea unui test, au consolidat planul directorilor festivalului de a organiza un eveniment în aer liber.

„Suntem extrem de mulţumiţi de noul concept pentru Berlinale Summer Special, în ciuda faptului că îl planificasem diferit la început. Publicul va avea parte de o experienţă colectivă specială - ceva ce ne-a lipsit tuturor atât de mult timp”, au spus directorii Berlinalei, Mariette Rissenbeek şi Carlo Chatrian. 

Între cele 16 spaţii din oraş se află şi unul creat special pentru proiecţii, la Museum Island Berlin (Freiluftkino Museumsinsel), acesta fiind principalul punct al Summer Special.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin lucrează în prezent pentru implementarea conceptului. Planurile privind securitatea şi măsurile de igienă au fost stabilite. 

Deschiderea Berlinale Summer Special va avea loc pe 9 iunie, la Museum Island Berlin, iar pe 13 iunie vor fi decernate premiile anunţate la începutul lunii martie, când a avut loc secţiunea festivalului dedicată profesioniştilor din industrie. Trofeele Berlinale Documentary Award şi cel pentru lungmetraj de debut vor fi acordate tot atunci. Alte evenimente speciale este posibil să fie adăugate programului.

Programul va fi publicat pe berlinale.de pe 20 mai.

Lungmetrajul „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” al lui Radu Jude este marele câştigător al celei de-a 71-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, fiind recompensat cu Ursul de Aur. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.