Kalush Orchestra, candidaţii ucraineni la Eurovison 2022 şi marii favoriţi potrivit pronosticurilor, au cântat împreună cu Jamala. Cântăreaţa, care a câştigat concursul în 2016 pentru aceeaşi ţară, s-a alăturat lor pentru a interpreta a capella refrenul melodiei „Stefania” pe care o vor prezenta la Torino în mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jamala a publicat un videoclip pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamala (@jamalajaaa)

Această întâlnire, în plină invazie rusă în Ucraina, este simbolică: Jamala a fugit din ţară cu cei doi copii în Turcia, unde beneficiază de statutul de refugiat, şi membrii Kalush Orchestra s-au angajat să apere şi să-şi ajute ţara (activităţi pe care le-au întrerupt pentru recentele lor recitaluri pentru Eurovision). 

Jamala a câştigat Eurovision cu melodia „1944”: un text despre represiunea tătarilor din Crimeea, comunitatea sa, deportaţi de Stalin în acel an. Pentru ea, istorie se repetă, aşa cum povestea pentru BFM TV la sfârşitul lui martie. 

„Din păcate, trebuie să recunosc că acest cântec este premonitoriu. Când l-am scris în 2016, voiam să descriu suferinţa bunicii mele, depostarea sa. Dar acum, eu trăiesc asta. Retrăiesc ceea ce a trăit bunica mea”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.