Cea dea 28-a ediţie a EUROPAfest debutează vineri, la Bucureşti, şi timp de nouă zile propune concerte susţinute de artişti din 20 de ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sub sloganul „Return to live music! No limits, just hope!”, între 16 şi 24 iulie, evenimentul va fi dedicat jazzului.

Vor evolua muzicieni din 20 de ţări prin concerte, jam session, concursuri şi workshop-uri. EUROPAfest a primit în 2015 titulatura de festival EFFE - Europe’s Finest Festivals, iar de 16 ani se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Casei Regale. 

Festivalul va începe cu Jazz at the Palace, gala găzduită de Sala Auditorium a Palatului Regal. De la ora 20:00, şase trupe de jazz din Germania, SUA, Italia, Austria şi Polonia vor susţine atât recitaluri, cât şi sesiuni de jam session.

Între 17 şi 21 iulie, Capitala va fi animată de concertele din cadrul concursului-festival Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele trei concursuri de jazz ale Europei. Sala Auditorium va găzdui zilnic, începând cu ora 20:00, un concert cu trei trupe de jazz care vor aduce publicului din România ultimele tendinţe de pe scenele din Europa, SUA, America de Sud şi Asia.

Festivalul se va încheia pe 24 iulie cu o gală care va sărbători excelenţa muzicală. Vor evolua cele mai bune trupe ale noului val al jazzului mondial, iar publiculva afla cine sunt câştigătorii ediţiei 2021.

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest, a transmis într-un comunicat: „Marea mea bucurie este că, în ciuda vremurilor, reuşim să spunem «Start EUROPAfest 2021!». Am pregătit un lineup variat, care să ofere opţiuni atât iubitorilor de jazz, cunoscătorilor, cât şi celor care sunt la început de drum şi abia îi descoperă savoarea. Festivalul a fost gândit anul acesta ca o terapie, atât pentru public, cât şi pentru muzicieni. Un act artistic adevărat îi implică şi pe unii şi pe alţii, altfel nu e autentic, real”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.