Negocierile dintre actori şi marile studiouri de film americane s-au soldat cu un eşec, ceea ce ar putea duce la blocarea filmărilor, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sindicatul care reprezintă actorii de la Hollywood, SAG-AFTRA, a pus capăt negocierilor cu marile studiouri americane, eşec care riscă să ducă la oprirea filmărilor, a anunţat acesta miercuri seară.

"După mai mult de patru săptămâni de negocieri, Alianţa producătorilor de film şi televiziune (AMPTP) (...) refuză în continuare să ofere un acord echitabil în probleme esenţiale pentru membrii SAG-AFTRA, cum ar fi salariile lor", a precizat sindicatul într-un comunicat.

Potrivit Variety, Fran Drescher, preşedinta SAG-AFTRA, a declarat că răspunsurile AMPTP la problemele sale cheie au fost "insultătoare şi lipsite de respect".

"SAG-AFTRA a negociat cu bună credinţă şi a fost dornică să ajungă la un acord care să răspundă suficient de bine nevoilor artiştilor, dar răspunsurile AMPTP la cele mai importante propuneri ale sindicatului au fost insultătoare şi lipsite de respect faţă de contribuţiile noastre masive la această industrie", a declarat Drescher. "Companiile au refuzat să se implice în mod semnificativ pe unele subiecte, iar pe altele ne-au blocat complet. Până când nu vor negocia cu bună credinţă, nu putem începe să ajungem la o înţelegere”. 

SAG-AFTRA, care reprezintă 160.000 de artişti, nu a mai intrat în grevă împotriva companiilor de film şi televiziune din 1980. Ultima dată când actorii şi scenariştii au fost în grevă simultan a fost în 1960.

AMPTP s-a declarat dezamăgită de rezultatul discuţiilor.

"Suntem profund dezamăgiţi de faptul că SAG-AFTRA a decis să renunţe la negocieri", a declarat grupul. "Aceasta este alegerea Uniunii, nu a noastră. Făcând acest lucru, a respins oferta noastră de creşteri salariale şi reziduale istorice, plafoane substanţial mai mari pentru contribuţiile la pensie şi sănătate, protecţii pentru audiţii, perioade de opţiune pentru seriale mai scurte, o propunere revoluţionară privind AI care protejează imaginea digitală a actorilor şi multe altele. În loc să continue să negocieze, SAG-AFTRA ne-a pus pe un curs care va adânci dificultăţile financiare pentru mii de oameni care depind de industrie pentru a-şi asigura existenţa”. 

Sindicatul caută o formulă reziduală de streaming care să ţină cont de succesul serialelor. Studiourile nu au fost dispuse să dezvăluie propriile date de audienţă, ceea ce a determinat SAG-AFTRA să propună folosirea indicatorilor de la Parrot Analytics, o firmă terţă de date.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.