Actriţa britanică Emma Watson a ascuns 100 de exemplare ale volumului ”Povestea slujitoarei/ The Handmaid's Tale”, de Margaret Atwood, în Paris, miercuri şi joi, rugând persoanele care le găsesc să le citească şi apoi să le lase la rândul lor în spaţii publice, pentru a fi găsite de alţi cititori, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emma Watson a ascuns cărţile ca parte a colaborării sale cu The Book Fairies, o organizaţie internaţională de voluntari anonimi care lasă în spaţii publice volume noi sau second-hand donate.

”Ascund exemplare «The Handmaid's Tale» în Paris”, a anunţat Emma Watson pe Twitter, în engleză şi în franceză.

”Dacă găsiţi un exemplar, vă rog să îl citiţi, să vă bucuraţi de el şi apoi să îl lăsaţi să fie găsit şi de altcineva”, a scris actriţa, joi, pe Instagram, în descrierea unui videoclip în care apare lăsând cărţi în Paris.

Emma Watson a inclus şi note scrise de mână în limba franceză în fiecare carte. 

Publicat în 1985, romanul ”The Handmaid's Tale” îşi imaginează o societate totalitară din viitorul apropiat, în care femeile fertile sunt forţate să devină sclave sexuale, în cadrul unui program de repopulare a lumii, care se confruntă cu spectrul unui dezastru ecologic. Femeilor le este interzis să citească, nu au voie să îşi administreze singure banii şi sunt obligate să poarte haine ample care să le ascundă formele. Toată lumea spionează pe toată lumea.

Margaret Atwood, în vârstă de 77 de ani, spunea într-un interviu că romanul ei este o ”ficţiune speculativă”, dar, cu toate acestea, fiecare intrigă din carte s-a inspirat din evenimente reale - de la societăţile puritane la poluarea mediului înconjurător, infertilitate, lupta pentru drepturile femeilor, Războiul Rece, arderea cărţilor şi până la sclavie.

În ultimii ani, cartea a generat controverse cu privire la probleme întâmpinate de femei şi mai ales în legătură cu dreptul de avort. 

În luna martie, mai multe femei din Texas s-au îmbrăcat cu robe roşii şi au purtat bonete albe – uniforma unei slujitoare din romanul scris de Margaret Atwood, pentru a protesta faţă de o serie de taxe propuse, care ar fi înăsprit legile în privinţa avortului.

Multe licee americane au interzis includerea cărţii în bibliotecile lor, pentru că ar avea un conţinut sexual prea explicit.

Elisabeth Moss şi Joseph Fiennes interpretează rolurile principale în serialul creat de Bruce Miller pentru platforma online Hulu, care a avut premiera pe 26 aprilie. Serialul va avea un al doilea sezon.

Margaret Eleanor Atwood, născută pe 18 noiembrie 1939, este o scriitoare canadiană, poetă şi critic literar de limbă engleză, autoare a numeroase volume de proză, eseuri şi poezie. A câştigat în anul 2000 premiul Booker cu romanul ”The Blind Assasin”, fiind nominalizată pentru acelaşi premiu şi cu alte volume, precum ”Cat's Eye” şi ”Alias Grace”. Unul dintre cele mai recente romane ale sale, ”Oryx and Crake”, a fost nominalizat atât pentru premiul Booker, cât şi pentru Orange Prize for Fiction. În 2008, scriitoarea canadiană a fost recompensată cu premiul Prinţul Asturiei pentru literatură.

Născută pe 15 aprilie 1990 în Paris, Emma Charlotte Duerre Watson, este o actriţă engleză care a devenit cunoscută pentru interpretarea rolului vrăjitoarei Hermione Granger în franciza cinematografică ”Harry Potter”. Cel mai recent a apărut în rolul Belle în remake-ul ”Frumoasa şi Bestia” şi în rolul Mae din filmul ”The Circle”, din distibuţia căruia face parte şi Tom Hanks.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.