Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va fi deschisă cu proiecţii simultane în 20 de localităţi din ţară, potrivit organizatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, 23 iulie, de la ora 21:00, comedia spaniolă „Dineu cu vecinii de sus/ Sentimental” (r. Cesc Gay) va avea parte de o proiecţie specială în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi va putea fi vizionată, în paralel, pe marile ecrane din: Alba Iulia, Arad, Bistriţa, Borşa, Braşov, Criţ (jud. Braşov), Floreşti (jud. Cluj), Iaşi, Lugoj, Miercurea Ciuc, Morău (com. Corneşti), Oradea, Salonta, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighet, Târgu Mureş şi Topliţa.

Sub umbrela #împreunăprinfilm, evenimentul va marca deschiderea oficială a ediţiei, organizată în perioada 23 iulie - 1 august, la Cluj-Napoca.

Cinematografia spaniolă va fi sărbătorită la cea de-a 20-a ediţie a TIFF, printr-un program amplu care va include proiecţii şi evenimente speciale, întâlniri cu cineaşti, masterclass-uri, iniţiative de industrie şi expoziţii.

Ca parte a acestui program, Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastián (SSIFF) devine partener al TIFF şi propune o selecţie de filme spaniole în Carte blanche: San Sebastián. Printre cele 10 titluri recente, alese de selecţionerii renumitului festival, se numără şi comedia care va deschide cea de-a 20-a ediţie. Biletele sunt puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro.

„Dineu cu vecinii de sus”, care a primit cinci nominalizări la premiile Goya, are în centru două cupluri vecine şi explorează complexitatea relaţiilor moderne. Javier Cámara este cunoscut din lungmetraje ca „Hable con ella” şi „La mala educación”, regizate de Pedro Almodóvar, „Truman”, de Cesc Gay, serialele „The Young Pope” şi „Narcos”, iar Belén Cuesta a jucat recent în „La trinchera infinita” şi a făcut parte din distribuţia unor producţii ca „Parking” (r. Tudor Giurgiu), „Paquita Salas” şi „La casa de papel”. Din distribuţia comediei fac parte şi Griselda Siciliani şi Alberto San Juan.

TIFF 2020 (Foto: Nicu Cherciu)
TIFF 2020 (Foto: Nicu Cherciu)

Pentru prima dată în istoria TIFF, filmul de deschidere va putea fi urmărit, în paralel, în 19 localităţi din zona Ardealului şi la Iaşi. Începând cu ora 21:00, cinefilii din Alba Iulia sunt invitaţi să-l vadă la Cinema Inspire, în timp ce arădenii îl vor putea urmări la Cinema Arta by Cityplex. În paralel, filmul va fi proiectat la Cinema Dacia din Bistriţa, Cinema Borşa, pe Terasa Mall-ului AFI din Braşov, în Biserica Fortificată din Criţ, judeţul Braşov, în Parcul Poligon din Floreşti, la Amfiteatrul Palas din Iaşi, Cinema „Bela Lugosi” din Lugoj, Cinema Csíki Mozi din Miercurea Ciuc, şi la Green Cinema Drive-In din Morău, com. Corneşti, jud. Cluj.

Spectatorii din Oradea vor putea urmări comedia spaniolă în Amfiteatrul din Cetate, cei din Salonta sunt invitaţi în Parcul Turnul Ciunt, iar cei din Satu Mare vor vedea filmul la Cinema One Laserplex. Pe harta evenimentului aniversar se regăsesc şi oraşele Sfântu Gheorghe, cu cinematograful Cityplex, Sibiu, cu Cine Gold, dar şi Sighet, cu Cinema Mara. Filmul va mai rula pe marele ecran la Cinema Topliţa şi la Teatrul de vară din Târgu Mureş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.