Rapperul canadian Drake îi ţine partea cântăreţului The Weeknd în criticile aduse Recording Academy, care acordă anual premiile Grammy, şi spune că această formă de recunoaştere ar putea să nu mai conteze pentru artiştii de acum şi pentru cei care vor veni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aubrey Drake Graham a scris pe Instagram că există o „prăpastie” între premiile Grammy şi muzica ce face valuri în industrie.

„Cred că trebuie să ne oprim din a ne permite să fim şocaţi în fiecare an de prăpastia dintre muzica de impact şi aceste premii şi să acceptăm că ceea ce era odată cea mai înaltă formă de recunoaştere ar putea să nu mai conteze pentru artiştii care există acum şi pentru cei care vor veni”.

El şi-a exprimat suprinderea privind absenţa lui The Weeknd din lista nominalizaţilor şi a făcut apel la viitoarele generaţii să facă o schimbare, sugerând organizarea unui show alternativ în care să fie acordate premii muzicale.

„Este un moment bun pentru ca cineva să înceapă ceva nou, pe care să îl putem construi în timp şi să îl lăsăm mai departe generaţiilor”.

Cântăreţul canadian The Weeknd, marele absent din lista nominalizaţilor pentru premiile Grammy 2021, a acuzat Recording Academy de corupţie. Harvey Mason Jr., preşedintele interimar al Recording Academy, s-a arătat suprins de absenţa lui din listă, însă a exclus că procesul de selecţie ar fi fost unul corupt.

Mason Jr. a mai spus: „Din păcate, în fiecare an sunt mai puţine nominalizări decât numărul artiştilor care merită. Dar ca singurele premii votate de omologi, vom continua să recunoaştem şi să sărbătorim excelenţa în muzică în timp ce vom atrage atenţia asupra numeroşi artişti minunaţi care formează comunitatea noastră globală”.

Drake, care de-a lungul carierei a primit 4 trofee Grammy din 47 de nominalizări, a revenit pe Instagram cu o listă de artişti care, în opinia lui, ar fi trebuit să fie selectaţi: Lil Baby, Pop Smoke, Party Next Door şi Popcaan.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.