Medicul american Mehmet Cengiz Oz, cunoscut sub titulatura de Dr. Oz, recomandă românilor să includă în meniul de Paşte somon sălbatic, preparat la aburi sau la cuptor, garnitură de fasole şi o porţie consistentă de fructe proaspete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bogat în proteine şi acizi graşi Omega 3, somonul reduce colesterolul rău (lipoproteine cu densitate scăzută - LDL) şi oferă senzaţia de saţietate. Somonul se poate prepara la aburi sau la cuptor, la temperaturi cât mai mici, potrivit recomandărilor medicului american.

Dr. Oz îi sfătuieşte pe români să aleagă fasolea drept garnitură, pentru că este bogată în fibre, încetineşte digestia şi ajută la menţinerea stării de saţietate. Cel mai indicat sortiment de fasole este cel cu bobul negru, care conţine cele mai multe fibre.

Pentru desert, pe lângă pască şi cozonac, Dr. Oz recomandă şi o porţie consistentă de fructe proaspete, întrucât acestea conţin vitamine, dar şi fibre, care ajută sistemul digestiv.

Un alt sfat al medicului pentru români este să includă legume cu frunze verzi la orice masă. Una dintre opţiuni este spanacul, o sursă bună de fibre, dar şi de acid alfa-lipolic cu un rol important în reducerea colesterolului. Spanacul poate fi consumat crud sau sotat în ulei de măsline, care este bogat în grăsimi mononesaturate ce reduc colesterolul din sânge.

Dr. Oz va veni pentru prima dată în România şi va susţine o conferinţă dedicată stilului de viaţă sănătos, intitulată ”Take your life to the next level”, pe 25 mai, la Sala Palatului din Bucureşti.

Biletele la conferinţă sunt puse în vânzare la Sala Palatului, pe site-urile www.droz.ro, andreearaicu.ro, eventim.ro, bilet.ro, bilete.ro, iabilet.ro, vreaubilet.ro, blt.ro şi în reţeaua acestora de distribuţie.

Mehmet Cengiz Oz s-a născut pe 11 iunie 1960, în oraşul Cleveland din statul american Ohio, iar la vârsta de şapte ani s-a hotărât să devină medic, fiind inspirat de tatăl său, care era chirurg al Centrului Medical Wilmington.

După ce a absolvit Universitatea Harvard, Oz a obţinut un MBA (Master of Business Administration) în cadrul Şcolii Wharton şi un MD (Medicinae Baccalaureus) la Universitatea din Pennsylvania, Facultatea de Medicină, după care a devenit unul dintre cei mai buni specialişti în transplantul de inimă.

În anul 1994, Oz a înfiinţat Institutul de Cardiologie şi Medicină Complementară a Spitalului Presbitarian din New York, pe care îl conduce. El este, de asemenea, vicepreşedinte şi profesor la catedra de Chirurgie a Universităţii Columbia.

În anul 1998, asistat de soţia lui, Lisa Lemole, a scris şi publicat cartea ”Healing from the Heart: A leading Surgeon Combines Eastern and Weastern Traditions to Create the Medicine of the Future”.

De asemenea, Oz a scris seria de cărţi ”YOU”, care au devenit bestseller în Statele Unite. Din această serie, au apărut în România, la editura Curtea Veche Publishing, ”TU. Ghid de funcţionare. Cunoaşte-ţi corpul pentru a rămâne tânăr şi sănătos”, ”TU. La regim. Ghid de funcţionare pentru o talie de invidiat”, ”TU. Ghid de funcţionare. Ediţia a III-a, revăzută şi adăugită. Cunoaşte-ţi corpul, pentru a rămâne tânăr şi sănătos”, ”Tu. Să fii frumos! Ghid de funcţionare pentru frumuseţe interioară şi exterioară” şi ”TU, rămâi tânăr! Ghid de funcţionare pentru o viaţă de calitate”.

Prima lui emisiune de televiziune, denumită ”Second Opinion with Dr. Oz”, pe care a creat-o împreună cu soţia sa, în anul 2003, a durat doar un sezon, însă i-a avut printre invitaţi pe Charlie Sheen, Patti LaBelle, Quincy Jones şi Oprah Winfrey. Oprah l-a chemat frecvent în cadrul seriei de emisiuni televizate, ”The Oprah Winfrey Show”, şi în cadrul seriei de emisiuni la radio, ”Oprah & Friends”.

În anul 2009, în urma succesului înregistrat la emisiunile lui Oprah, Oz s-a oferit să fie co-producătorul unei serii de emisiuni televizate, ”The Dr. Oz Show”. Emisiunea i-a adus medicului trei premii Emmy consecutive şi se bucură şi în prezent de o audienţă uriaşă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.