Douăsprezece persoane au fost spitalizate în urma busculadei produse în timpul concertului rock desfăşurat sâmbătă seară în Argentina. De asemenea, alte două persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Situaţia a degenerat în momentul în care spectatorii, prezenţi în număr foarte mare la acel concert pe care trupa condusă de cântăreţul Indio Solari îl susţinea în oraşul Olavarria, au creat o busculadă, împingându-se unii pe ceilalţi, în încercarea lor de a ajunge cât mai aproape de scenă.

Organizatorii au spus că peste 250.000 de persoane au asistat la acest concert al popularului artist argentinian. Numărul spectatorilor a depăşit în mod considerabil aşteptările organizatorilor.

Primarul din Olavarria a spus că situaţia ”a scăpat de sub control” din cauza numărului mare de spectatori.

Indio Solari s-a oprit din cântat de mai multe ori şi i-a îndemnat pe agenţii de securitate să îi ajute pe spectactorii care căzuseră în timpul busculadei.

”A leşinat cineva? Ce se petrece acolo? Sunt oameni căzuţi pe jos, vă rog! Gărzile de securitate! Mergeţi acolo, vă rog, pentru a îi scoate de acolo!”, a spus, de pe scenă, Indio Solari.

Potrivit primarului Ezequiel Galli, 12 persoane au fost spitalizate.

”Colaborăm cu echipele medicale pentru a calma rudele şi pentru a pune în contact rudele cu pacienţii spitalizaţi”, a spus el.

Mulţi dintre spectatori se aflau încă în Olavarria în dimineaţa următoare, întrucât sistemul public de transport din localitate nu a putut să facă faţă numărului uriaş de persoane care au venit să asiste la show-ul de sâmbătă seară.

Olavarria este un oraş cu o populaţie de aproximativ 100.000 de persoane.

Carlos Alberto Solari, născut pe 16 ianuarie 1949, cunoscut sub numele de scenă Indio Solari, este un cântăreţ, compozitor şi instrumentist argentinian. Indio Solari a fost liderul trupei Patricio Rey y sus Redonditos de Ricota între anii 1976 şi 2011. După despărţirea de acest grup, Indio Solari şi-a înfiinţat în 2004 primul proiect propriu - El Tesoro de los Inocentes (Bingo Fuel) -, în care a cântat în paralele cu trupa lui, Los Fundamentalistas de Aire Acondicionado.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.