Doi lei de mare patagonieni vor susţine spectacole în această vară la Delfinariul din Constanţa, contractul fiind încheiat pentru două luni. Primele reprezentaţii vor avea loc în acest weekend.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Adrian Bîlbă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că este vorba  de doi lei de mare patogonieni, care sunt fraţi. 

“Avem doi masculi de lei de mare patagonieni. Este altceva decât am avut până acum, fac şi reprezentaţii în apă. Vin din Ungaria. Sunt exemplare tinere, doi masculi fraţi”, a afirmat Adrian Bîlbă.

El a precizat că a fost adus la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii şi un antrenor care lucrează atât cu delfinii, cât şi cu leii de mare.

“Noi ne-am pregătit şi am adus un antrenor care a lucrat patru ani în Tenerife, în Mexic, în Elveţia şi în China, care deschide delfinariu după delfinariu săptămânal aproape. El lucrează cu leii de mare şi ne va învăţa şi pentru delfini să facem noi activităţi şi noi comportamente”, a afirmat Adrian Bîlbă.

El a precizat că acest contract pentru închirierea leilor de mare este pentru două luni, iar reprezentanţiile lor încep în acest weekend. Leii de mare au şapte ani, iar un spectacol durează 20 de minute, ei urmând să aibă două sau trei reprezentanţii pe zi.

Delfinariul Constanţa a luat măsuri pentru prevenirea răspândirii Covid-19 încă de la redeschiderea din luna mai, după perioada stării de urgenţă. Astfel, au fost instalate dispozitive de dezinfectare a mâinilor şi încălţămintei, este măsurată temperatura corporală a celor care vin la spectacole, iar supraveghetorii indică locurile care pot fi ocupate în sală pentru respectarea distanţării fizice.

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii a mai închiriat în urmă cu doi ani şi trei lei de mare californieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.