Doi cercei cu diamante, supranumiţi ”Apollo” şi ”Artemis”, decoraţi cu nestemate în culori diferite - roz şi albastru -, estimaţi la un preţ total de 70 de milioane de dolari, au fost prezentaţi, luni, la Londra, înainte de a fi puşi în vânzare în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată de casa Sotheby's în luna mai, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi cercei decoraţi cu două diamante spectaculoase - unul roz, altul albastru -, tăiate în formă de pară, ar putea fi vânduţi la licitaţie, luna viitoare, cu 70 de milioane de dolari.

Reprezentanţii casei organizatoare, Sotheby's, spun că nestematele, supranumite ”Apollo” şi ”Artemis”, reprezintă ”de departe, cea mai importantă pereche de cercei scoasă vreodată la licitaţie”.

Cerceii vor fi propuşi spre vânzare, separat, la licitaţia de bijuterii pe care casa Sotheby's o va organiza pe 16 mai la Geneva.

Diamantul albastru ”Apollo” are 14,54 carate şi face parte din clasa ”flawless fancy vivid blue”, având un preţ estimativ cuprins în intervalul 38 milioane - 50 milioane de dolari.

Diamantul roz ”Artemis Pink” are 16 carate şi face parte din clasa ”fancy intense pink”, fiind estimat la un preţ cuprins între 12,5 milioane şi 18 milioane de dolari.

Săptămâna trecută, un diamant roz de 59,6 carate a fost vândut cu preţul record de 71,2 milioane de dolari la o licitaţie organizată în Hong Kong.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.