Moştenitorii cântăreţului Prince sunt împărţiţi în două tabere care sprijină doi avocaţi de renume - un activist politic, devenit comentator TV, şi un expert din industria muzicală -, care s-au prezentat într-un tribunal american, joi, pentru a-şi depune candidaturile la funcţia de administrator al averii starului pop, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambii avocaţi - Van Jones, fost jurnalist CNN şi consilier la Casa Albă, şi L. Londell McMillan, un avocat al starurilor din industria muzicală, angajat deja în funcţia de consilier al fondului ce administrează averea lui Prince - aveau legături profesionale şi amicale de mulţi ani cu starul decedat în 2016 şi au depus mărturie într-un tribunal din Minnesota, joi. 

Pregătirea lor profesională diferită şi priorităţile lor diferite vor avea implicaţii profunde asupra controlului şi exploatării comerciale a bunurilor muzicale lăsate de Prince, care a murit în aprilie 2016 la vârsta de 57 de ani.

Potrivit unor experţi, aceste bunuri valorează câteva sute de milioane de dolari, iar cei doi avocaţi încearcă fiecare să devină reprezentantul legal al moştenitorilor starului.

Discursurile lor, rostite în faţa judecătorului Kevin Eide, au fost extrem de diferite.

Van Jones a spus că a colaborat cu Prince la numeroase acţiuni filantropice. ”Mulţi vorbesc despre el şi spun că a fost un geniu al muzicii, dar el a avut un simţ genial pentru fiinţele umane, a fost un geniu al umanităţii. Pentru mine, această funcţie nu are legătură cu banii”, a spus el.

L. Londell McMillan a accentuat discernământul lui în afaceri şi experienţa pe care o posedă în administrarea intereselor financiare ale mai multor vedete din industria muzicală, inclusiv Prince, în calitate de preşedinte şi director executiv al NorthStar Enterprises Worldwide.

”Jumătate dintre oamenii care au venit la slujba de comemorare a lui Prince erau clienţii mei”, a spus McMillan.

Averea considerabilă rămasă în urma decesului cântăreţului Prince este analizată şi cuantificată în această perioadă. Ea conţine valoarea taxelor de licenţă, redevenţe şi vânzări viitoare ale cântecelor de pe cele peste 30 de albume lansate de-a lungul anilor de starul american, dar şi o arhivă impresionantă de piese care nu au fost niciodată lansate, ţinute sub cheie, într-un seif.

Potrivit legislaţiei din Minnesota, aceste bunuri vor fi moştenite, în părţi egale, de sora mai tânără a lui Prince, Tyka Nelson, şi cei cinci fraţi vitregi supravieţuitori ai acestuia, întrucât artistul a murit fără să lase un testament. 

Fraţii lui Prince au păreri împărţite în ceea ce priveşte numele viitorului administrator al averii starului.

Van Jones se bucură de sprijinul lui Tyka Nelson şi a unuia dintre fraţii vitregi ai cântăreţului, Omar Baker. Alţi doi fraţi vitregi şi două surori vitrege îl susţin însă pe L. Londell McMillan.

McMillan dispune şi de un alt avantaj, deoarece a jucat un rol important în negocierile pentru acordul semnat în noiembrie 2016, în urma căruia catalogul muzical al lui Prince va fi administrat prin intermediul Universal Music Publishing Group.

Prince Rogers Nelson a murit la vârsta de 57 de ani, pe 21 aprilie 2016, în urma unei supradoze accidentale cu un analgezic deosebit de puternic, fentanil. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy”, ”When Doves Cry”, ”Cream” şi ”Get Off”. Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi, în următoarele decenii, a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul ”Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.