Eseul-documentar „Ţara moartă”, realizat de Radu Jude, face parte din selecţia oficială a Vienna Internaţional Film Festival şi a International Documentary Film Festival Amsterdam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La cea de-a 17-a ediţie a Vienna Internaţional Film Festival, care va avea loc în perioada 19 octombrie – 2 noiembrie, filmul va beneficia de două proiecţii, pe 20 şi 21 octombrie.

Documentarul concurează pentru Vienna Film Award, în valoare de 11.000 de euro, acordat de un juriu format din personalităţi ale industriei austriece de film.

La cea de-a 30-a ediţie a International Documentary Film Festival Amsterdam, care va avea loc între 15 şi 26 noiembrie, „Ţara moartă” a fost selectat în secţiunea „Masters”, alături de alte 26 de producţii de gen.

Documentarul a fost lansat în cinematografele româneşti pe 25 august, după ce a avut premiera internaţională în secţiunea „Signs of Life” a Festivalului de Film de la Locarno 2017.

Filmul este un eseu documentar compus din mai mult de 500 de fotografii dintre cele peste 8.500 ale colecţiei Costică Acsinte, texte de Emil Dorian şi fragmente din coloana sonoră a filmelor de propagandă din anii '30 - '40.

Montajul documentarului este semnat de Cătălin Cristuţiu, sound design-ul de Dana Bunescu, iar consilierea tehnică a fost asigurată de Marius Panduru. Filmul este realizat cu sprijinul lui Cezar Mario Popescu, cel care a descoperit fotografiile lui Costică Acsinte.

Pelicula participă în competiţia de documentare a celei de-a 61-a ediţii a BFI London Film Festival, care are loc în perioada 4 - 15 octombrie, şi în selecţia „Between Jewish and Israeli Identity” a Haifa Film Festival, care se va încheia pe 14 octombrie.

„Ţara moartă” este o producţie Hi Film şi Fast Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Orange România. Producător este Ada Solomon.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.