Documentarul „McQueen” (2018), un portret al vizionarului designer britanic Alexander McQueen, şi cine-concertul „The Inferno Unseen”, care îmbină muzica electronică şi imagini până acum nevăzute din arhiva filmului neterminat al lui Henri-Georges Clouzot, „Inferno” (1964), sunt primele titluri anunţate din programul celei de-a treia ediţii a Bucharest Fashion Film Festival.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia de anul acesta a Bucharest Fashion Film Festival va avea loc între 11 şi 14 aprilie, la Cinema „Elvire Popesco”, Teatrul Odeon, Promenada şi Fix-Botanical Bar.

Programul va include secţiunea competiţională, în cadrul căreia vor fi premiate cele mai bune filme de modă locale şi internaţionale, proiecţii de filme-cult, cu scenografie şi costume spectaculoase, şi documentare despre personaje marcante din istoria modei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Lor li se adaugă o expoziţie multimedia, ce cuprinde o selecţie de filme de modă, un cine-concert şi mai multe dezbateri.

Proiectat în premieră în România, la Bucharest Fashion Film Festival, documentarul „McQueen” oferă o privire personală asupra vieţii şi carierei regretatului designer Alexander McQueen (1969 - 2010).

Regizorii Ian Bonhote şi Peter Ettedgui îmbină interviuri exclusive, realizate cu apropiaţii şi cu familia lui McQueen, cu imagini de arhivă.

Cine-concertul ediţiei, „The Inferno Unseen” (2017), porneşte de la unul dintre cele mai intrigante proiecte din istoria cinematografiei: filmul neterminat al lui Henri-Georges Clouzot, considerat un maestru al suspansului şi rival al lui Hitchcock.

Având-o drept protagonistă pe Romy Schneider, filmul urma să spună povestea unei obsesii şi a unei gelozii extreme care iau forma unor halucinaţii în care Marcel (Serge Reggiani) o vede pe tânăra sa soţie, Odette (Schneider) în ipostaze seducătoare.

Filmat cu 12 camere, atât alb-negru cât şi color, „The Inferno” a constituit în anii 1960 un proces extravagant, alimentat de ambiţia regizorului de a ridica cinema-ul acelei perioade la rang de artă avangardistă şi de a identifica noi modalităţi de exprimare.

„The Inferno Unseen” (2017) este o variantă reconstruită de Marketa Uhlirova, cercetătoare şi fondatoare a Fashion in Film Festival din Londra şi de compozitorul de muzică electronică Rollo Smallcombe, alături de colaboratori de la British Film Institute şi Monocle.

Smallcombe performează live la fiecare proiecţie, în cadrul show-ului „Inferno Unseen”, care a mai fost prezentat până acum la Barbican Center în Londra, Museum of the Moving Image în New York şi Pallazzo Grassi din Veneţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.