Documentarul în care Papa Francisc le vorbeşte spectatorilor, între altele, despre imigrare şi ecologie, scris şi regizat de Wim Wenders şi coprodus de Vatican, va fi lansat pe 18 mai în Statele Unite ale Americii, a anunţat Focus Features, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În documentarul „Pope Francis - A Man of His Word”, Suveranul Pontif se adresează în mod direct publicului, pe teme precum ecologia, imigraţia, societatea de consum şi dreptatea socială, diferenţele în privinţa nivelului de trai, dar şi rolul familiei.

„Primind întrebări de la oameni de toate originile, Papa Francisc le răspunde în acest documentar unor fermieri, muncitori, refugiaţi, copii şi persoane în vârstă, deţinuţi şi celor care trăiesc în favele şi tabere de migranţi”, a spus un purtător de cuvânt al producţiei. 

Filmul prezintă imagini provenind din Arhivele Vaticanului, în care Suveranul Pontif, în vârstă de 81 de ani, apare vorbind la Organizaţia Naţiunilor Unite, în faţa Congresului SUA şi la Yad Vashem (Memorialul Victimelor Holocaustului din Ierusalim).

Papa Francisc este prezentat vorbindu-le prizonierilor şi refugiaţilor din taberele mediteraneene, dar şi vizitând teritoriile palestiniene şi Israelul, precum şi Africa, America de Sud şi Asia. 

„Papa Francisc este un exemplu viu pentru un om care se ţine de cuvânt. În filmul nostru, el vorbeşte direct spectatorului, într-o manieră foarte sinceră şi spontană”, a explicat cineastul Wim Wenders, anul trecut, când a fost anunţat proiectul. „Graţie cooperării totale a Vaticanului, am avut privilegiul de a beneficia de întrevederi îndelungate cu papa Francisc”, a adăugat atunci cineastul german.

„Am vrut da acest documentar să fie pentru toată lumea, cum mesajul Suveranului Pontif este universal”, a mai spus Wenders.

Proiectul acestui film reprezintă o idee a administratorilor Centrului de televiziune de la Vatican, care doreau să ilustreze „abordarea papei Francisc faţă de lumea contemporană, prin intermediul răspunsurilor sale la o serie de întrebări puse de bărbaţi şi femei de toate originile”, a subliniat Dario Edoardo Vigano, un prelat de la Vatican.

Focus Features a transmis că Universal Pictures International va distribui filmul în străinătate. Însă, încă nu au fost dăcute publice detalii despre lansarea documentarului la nivel mondial.

Papa Francisc şi-a făcut debutul cinematografic anul trecut, având o apariţie scurtă în filmul pentru copii „Beyond the Sun”. 

Wim Wenders a fost catolic practicant în primii 20 de ani din viaţa lui, înainte de a renunţa la religie pentru o perioadă şi de a se converti după aceea la protestantism şi de a deveni membru al Bisericii presbiteriene.

Ernst Wilhelm "Wim" Wenders, născut pe 14 august 1945, este un cineast, dramaturg, scriitor şi fotograf, considerat un reprezentant de marcă al noului val din cinematografia germană. A fost recompensat cu numeroase premii şi distincţii, inclusiv cu trei nominalizări la Oscar la categoria ”cel mai bun documentar” - ”Buena Vista Social Club” (1999), un film despre cultura muzicală din Cuba, ”Pina” (2011), un documentar despre coregrafa de dans contemporan Pina Bausch, şi ”The Salt of the Earth” (2014), un proiect dedicat fotografului brazilian Sebastiao Salgado.

A câştigat şi un premiu BAFTA pentru cel mai bun regizor cu filmul ”Paris, Texas” (1984), care a fost recompensat şi cu trofeul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. De altfel, multe dintre peliculele sale au fost premiate la Cannes, inclusiv ”Wings of Desire” (1987), care i-a adus lui Wim Wenders premiul pentru regie la ediţia din 1987 organizată pe Croazetă.

În 2000, a câştigat Premiul Juriului - Ursul de Argint - la Berlin cu pelicula ”The Million Dollars Hotel”. Tot la Berlinală, a primit un Urs de Aur onorific, în 2015.

În 1982, Wim Wenders a câştigat Leul de Aur şi premiul FIPRESCI la Festivalul de la Veneţia cu pelicula ”Der Stand der Dinge”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.