Starurile din "The Blair Witch Project" au cerut mai multe compensaţii pentru munca lor la filmul original, precum şi "consultări semnificative" pentru orice reboot şi continuări, după ce s-a anunţat că franciza horror va fi readusă pe ecrane, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, actorii Rei Hance (cunoscută anterior sub numele de Heather Donahue), Joshua Leonard şi Michael Williams au emis o scrisoare deschisă către Lionsgate, studioul care deţine acum franciza "Blair Witch".

Scrisoarea, publicată pe pagina de Facebook a lui Leonard, cerea "plăţi retroactive şi viitoare" pentru cei trei actori pentru munca lor la filmul din 1999, "echivalente cu suma care ar fi fost alocată prin sindicatul actorilor SAG-AFTRA", şi spunea că aceştia nu au avut "o reprezentare sindicală sau juridică adecvată atunci când a fost realizat filmul".

Actorii au cerut, de asemenea, contribuţia creativă la franciza "Blair Witch", care până în prezent a dat naştere la alte două filme, mai multe romane, cărţi de benzi desenate, o serie de jocuri video şi o viitoare reluare pe care Lionsgate a anunţat-o luna aceasta, în colaborare cu popularul studio Blumhouse.

"Filmul nostru a fost relansat de două ori, ambele dăţi au fost o dezamăgire", se arată în scrisoarea deschisă. "În calitate de persoane care au creat Blair Witch... suntem cea mai mare armă secretă a voastră, dar încă nefolosită până acum!". 

Cea de-a treia şi ultima cerere din scrisoare a fost dezvoltarea unui grant anual de 60.000 de dolari americani (93.000 de dolari australieni) pentru "un cineast de gen necunoscut/ aspirant pentru a-l ajuta să realizeze primul său film de lungmetraj".

Subvenţia reflectă bugetul iniţial al filmului din 1999, care a ajuns să aibă încasări de peste 248 de milioane de dolari în box office-ul mondial.

Hance, Leonard şi Williams erau nişte necunoscuţi în timpul realizării "The Blair Witch Project", un film independent regizat de Daniel Myrick şi Eduardo Sánchez. Actorii au improvizat o mare parte din dialoguri şi au participat la cascadorii de marketing al filmului, inclusiv apărând pe afişe cu persoane dispărute pentru a estompa linia dintre ficţiune şi realitate.

Pe pagina IMDb a filmului, actorii au fost trecuţi ca fiind "dispăruţi, presupuşi morţi" în preajma lansării filmului.

"The Blair Witch Project" a relansat genul found-footage atunci când studioul Artisan Entertainment a cumpărat drepturile de distribuţie pentru un milion de dolari. Artisan Entertainment a fost achiziţionat de Lionsgate în 2003.

Într-o postare pe Instagram, după anunţul Lionsgate privind reluarea filmului "Blair Witch" la începutul acestei luni, Leonard a declarat că el şi cele două vedete au primit câte 300.000 de dolari fiecare pentru răscumpărarea integrală a dreptului de proprietate asupra filmului original.

"Sunt atât de mândru de micul nostru film punk-rock", a scris Leonard la acea vreme. "Dar, în acest moment, sunt 25 de ani de lipsă de respect din partea celor care au încasat partea leului... din profiturile obţinute din munca noastră, iar acest lucru mi se pare atât scârbos, cât şi lipsit de clasă". 

Scrisoarea actorilor a fost susţinută de o declaraţie din partea regizorilor Myrick şi Sánchez, precum şi a producătorului filmului.

Lionsgate a refuzat să comenteze scrisoarea deschisă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.