Compania Disney a transmis un punct de vedere legat de procesul intentat de actriţa Scarlett Johansson, care acuză că i-a fost încălcat contractul atunci când filmul „Black Widow” a fost lansat şi online, şi numeşte acţiunea legală „tristă şi tulburătoare”, punctând faptul că distribuţia filmului pe platforma sa de streaming a crescut semnificativ posibilitatea ca ea să câştige compensaţii suplimentare celor 20 de milioane de dolari pe care i-a primit deja.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În procesul deschis marţi, Johansson a spus că decizia Disney de a lansa filmul Marvel pe platforma Disney Plus în acelaşi timp cu premiera în cinematografe a costat-o milioane de dolari în compensaţii. Acele bonusuri erau legate de performanţa în box office pe care „Black Widow” este foarte posibil să nu o îndeplinească. 

În replică, Disney spune că a îndeplinit termenii acordului cu Johansson pentru filmul din seria „Avengers”.

„Nu există vreun temei pentru acest proces”, a transmis compania într-un comunicat neobişnuit, relatează Variety. „Procesul este, în mod special, trist şi tulburător prin desconsiderarea dură a efectelor globale oribile şi prelungite ale pandemiei de Covid-19”.

Compania a precizat că actriţa a primit deja 20 de milioane de dolari pentru munca ei şi a susţinut că „lansarea «Black Widow» pe Disney+ cu Premier Acces a crescut semnificativ posibilitatea ca ea să câştige compensaţii suplimentare celor 20 de milioane de dolari pe care i-a primit deja”.

Disney nu a dat informaţii legat de renegocierea contractului cu Johansson.

În luna martie, Disney a anunţat că „Black Widow” şi alte filme programate să fie lansate în 2021, precum „Cruella” şi „Jungle Cruise”, vor avea premiera pe platforma sa de streaming simultan cu cea din cinematografe. Aceste filme sunt disponibile online pentru o taxă suplimentară de 30 de dolari. Studioul a spus că decizia vine ca urmare a efectelor pandemiei asupra distribuţiei filmelor în cinematografe.

Pe 9 iulie, „Black Widow” a stabilit un record de box office pentru pandemie la nivel nord-american, cu 80 de milioane de dolari încasări din vânzarea de bilete. Filmul a obţinut la nivel internaţional 78 de milioane de dolari şi 60 de milioane de dolari pe Disney+. În ciuda acestor cifre, vânzarea de bilete a scăzut în următoarele săptămâni şi lungmetrajul are în prezent, cumulat, încasări de 319 milioane de dolari.

Având în vedere că multe filme Marvel depăşesc pragul de 1 miliard de dolari încasări în box office-ul global, „Black Widow” este pe cale să devină una dintre producţiile companiei cu cele mai scăzute venituri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.