Compania Disney a depus o cerere pentru a o forţa pe Scarlett Johansson să ajungă la un arbitraj privat pentru a soluţiona dacă actriţei îi sunt datorate milioane de dolari de pe urma lansării online a filmului „Black Widow”, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În solicitare, avocatul Daniel Petrocelli susţine că Disney şi-a respectat obligaţia de a oferi filmului o „amplă lansare în cinematografe”, dar că nimic în contract nu cerea ca lansarea să fie exclusiv în cinematografe.

Johansson a dat în judecată compania pe 29 iulie, spunând că decizia de a lansa filmul simultan în săli şi online, pe Disney Plus, a afectat încasările în box office şi a costat-o zeci de milioane de dolari.

În cererea pentru a impune arbitraj, Petrocelli a precizat că „Black Widow” a avut rezultate bune, având în vedere pandemia. 

Lungmetrajul a avut premiera pe 9 iulie şi a generat încasări la nivel nord-american de 80 de milioane de dolari în primul weekend, mult sub standardele Marvel dinainte de pandemie, dar cu 10 milioane de dolari mai mult decât „Fast & Furious 9” al Universal, care a fost lansat exclusiv în cinematografe.

Disney a mai notat că a fost de acord să adauge veniturile din streaming la cele de box office pentru a calcula bonusurile lui Johansson, deşi în contract nu este specificat asta.

Contractul lui Johansson datează din 2017, cu doi ani înainte de lansarea platformei Disney Plus, astfel că termenii nu iau în calcul o lansarea online. 

Avocaţii actriţei au susţinut că reprezentanţii Marvel, subsidiară a Disney, au afirmat în 2019 că studioul va lansa producţia „ca pe celelalte filme ale noastre”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.