Un diamant de 59,6 carate, cunoscut sub numele ”The Pink Star”, estimat la un preţ de 60 de milioane de dolari, va fi scos la licitaţie pe 4 aprilie, la trei ani după ce a fost vândut cu un preţ şi mai mare, la Geneva, înainte ca acel cumpărător să renunţe la tranzacţie, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest diamant spectaculos a fost prezentat de casa Sotheby's, la Londra, înainte de a fi pus în vânzare la o licitaţie ce va avea loc în Hong Kong, pe 4 aprilie. 

În noiembrie 2013, la o licitaţie din Geneva, aceeaşi nestemată a fost vândută cu preţul de 83 de milioane de dolari - un record mondial în domeniu -, însă noul său proprietar, bijutierul newyorkez Isaac Wolf, nu a putut să achite acel preţ, iar tranzacţia a fost anulată.

După mai multe licitaţii încununate cu succes în ultimii ani pe piaţa diamantelor colorate, casa de licitaţii Sotheby's consideră că a sosit momentul ca ”The Pink Star” să fie pus din nou în vânzare.

În 2015, diamantul ”Blue Moon of Josephine” s-a vândut cu 48,5 milioane de dolari la Geneva. Această nestemată de 12,03 carate a stabilit un record mondial de preţ per carat.

”The Pink Star” este cel mai mare diamant din clasa ”Internally Flawless Fancy Vivid Pink” ce a fost clasificat vreodată de Gemological Institute of America (GIA), deşi nestemata este suficient de mică pentru a fi inclusă într-un inel.

Dimantul a fost găsit într-o mină a companiei De Beers în 1999 în Botswana. Piatra brută avea 132,5 carate înainte de fi tăiată şi şlefuită.

Actualul record mondial de preţ pentru un diamant roz este deţinut de ”Graff Pink”. Acel diamant de 24,78 de carate este de două ori mai mic decât ”The Pink Star” şi a fost vândut la Geneva în anul 2010 cu preţul de 46,2 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.