Creatoarea de modă britanică Clare Waight Keller, cunoscută pentru că a semnat rochia de mireasă a lui Meghan Markle şi pentru că a fost prima femeie numită director artistic la Givenchy, părăseşte casa franceză, se arată într-un comunicat, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În calitate de prima femeie care a fost numită director artistic al acestei case legendare, sunt onorată că am avut oportunitatea de a-i continua moştenirea şi de a-i aduce o nouă viaţă", a afirmat creatoarea în vârstă de 49 de ani, în comunicatul Givenchy, fără să dea detalii despre viitorul ei profesional.                

Givenchy va anunţa mai târziu deciziile cu privire la noua sa echipă de creaţie. 

După ce a relansat marca Pringle of Scotland, Clare Waight Keller a plecat la Chloé, înainte de a deveni în 2017 director artistic al casei Givenchy, fondată în 1952 de Hubert de Givenchy. Ea a lucrat şi la Gucci, Ralph Lauren şi Calvin Klein.

"Îi doresc tot ce-i mai bun lui Clare în viitoarele proiecte", a afirmat Sidney Toledano, PDG la LVMH Fashion Group (proprietarul casei de modă), după ce a apreciat contribuţia sa la "ultimul capitol al lui Givenchy". 

"Sub direcţia ei artistică şi în colaborare cu echipele şi atelierele, Casa a revenit la valorile fondatoare ale lui Hubert de Givenchy şi la sentimentul său înnăscut pentru eleganţă", a subliniat el. 

Rochia cu linie simplă, decolteul barcă şi cu mânecile trei sferturi, desenată pentru Meghan Markle, a contribuit la renumele lui Clare Waight Keller, declarată cel mai bun stilist britanic (colecţie feminină) în 2018. Un premiu pe care l-a primit din mâinile fostei ducese de Sussex, pe atunci însărcinată. 

Creatoarea i-a urmat la Givenchy italianului Riccardo Tisci, care a ocupat funcţia timp de 12 ani. După plecarea în 1995 a creatorului Hubert de Givenchy (decedat în martie 2018) şi a cărui muză a fost actriţa Audrey Hepburn, trei creatori britanici s-au succedat în acest post: John Galliano, Alexander McQueen, apoi Julien Macdonald, înainte de nominalizarea în 2005 a lui Riccardo Tisci. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.