Monopoly, un popular joc de societate american, va înlocui trei dintre piesele sale principale - degetarul, roaba şi gheata - cu figurine care vor reprezenta un pinguin, un T-Rex şi o raţă din cauciuc, au anunţat vineri reprezentanţii companiei care produce acest joc, Hasbro Inc, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această modificare face parte dintr-o campanie globală, demarată cu scopul de a actualiza jocul de societate Monopoly, cu ajutorul voturilor exprimate de clienţi la începutul acestui an.

Versiunea actualizată a jocului va fi lansată oficial în luna august, precizează compania Hasbro Inc. 

Patru piese clasice au ”supravieţuit” votului clienţilor: terrierul scoţian, automobilul, jobenul şi o navă de război - unele dintre ele datând de pe vremea Marii crize economice. 

Producătorii jocului vor introduce o altă piesă nouă: o pisică din plastic, ce a fost adăugată în 2013 pentru a înlocui un fier de călcat cu talpă din fier.

Clienţii îngrijoraţi de posibilitatea ca regulile jocului să fie schimbate pot să stea liniştiţi, au precizat producătorii. Regulile jocului Monopoly vor rămâne aceleaşi. 

Monopoly este un joc originar din Statele Unite, introdus pe piaţă de fraţii Parker. Numit şi “Jocul de schimburi comerciale rapide cu proprietăţi”, numele lui se inspiră din conceptul economic de monopol, care se referă la dominaţia unei singure entităţi asupra unei pieţe. Jucătorii mişcă roata pe o suprafaţă de joc, deplasându-se pe planşa de joc în funcţie de numărul decis de zaruri, mărindu-şi averile imobiliare prin achiziţionare de case şi hoteluri şi încasând chirii de la adversarii lor, scopul final fiind acela de a îi împinge pe ceilalţi competitori spre faliment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.