David Lee Roth, cunoscut ca solist al grupului Van Halen, a anunţat că renunţă la muzică după câteva concerte pe care le are programate în luna ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născut pe 10 octombrie 1954, David Lee Roth, cunoscut pentru prezenţa energică pe scenă, a fost solist al trupei Van Halen în perioada 1974 - 1985, în 1996 şi din 2006 până în 2020, când grupul s-a destrămat. A avut o carieră solo în care albume ale sale au fost certifiate de RIAA  (Recording Industry Association of America) cu aur şi platină, iar în 2007 a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al grupului.

El a declarat pentru Review-Journal din Las Vegas că renunţă la cariera muzicală fără vreun turneu de adio. El plănuieşte să se retragă după cinci concerte pe care le are programate la House of Blues Mandalay Bay în trei luni.

„Arunc pantofii, mă retrag. Acesta este primul şi singurul anunţ oficial... Aveţi ştirea. Împărtăşiţi-o cu lumea... Nu voi explica afirmaţia. Acestea sunt ultimele cinci show-uri ale mele”, a declarat el.

Roth a sugerat că medicii săi i-au spus că trebuie să renunţe la muzică. În plus, moartea lui Eddie Van Hallen l-a făcut să realizeze „cât de scurt este timpul, iar al meu este probabil chiar mai scurt... am crezut că aş putea fi primul, sincer...”. 

El a mai spus că bateristul Alex Van Halen va fi parte din trupa sa în ultimele cinci concerte care vor avea loc între Revelion şi 8 ianuarie.

David Lee Roth a participat recent la MTV Video Music Awards, unde a prezentat ultimul premiu al serii.

La finalul discuţiei telefonice cu Review-Journal, a spus: „V-am dat tot ce aveam de dat. A fost o cursă minunată, nimic de spus despre nimeni. Vă voi simţi lipsa. Rămâneţi pe fază”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.