David Beckham a salvat afacerea de modă a soţiei sale, Victoria Beckham, cu un transfer de 5,2 milioane de lire sterline, echivalentul a peste 6,5 milioane de euro, după ce brandul ei a rămas cu un deficit de 3,8 milioane de lire sterline pe anul 2014, în ciuda unei cifre de afaceri de 34 de milioane de lire sterline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

David Beckham a ajutat-o pe soţia sa, membră a fostei trupe Spice Girls, după ce aceasta a cheltuit peste 2,8 milioane de lire sterline pentru înfiinţarea unui magazin în centrul Londrei, informează mirror.co.uk.

Specialiştii spun că este vorba despre un simpu transfer de operaţiuni între companiile soţilor Beckham şi că cei doi nu fac altceva decât să îşi transfere profiturile între ei.

Potrivit publicaţiei Daily Mirror, conturile arată că Victoria Beckham a semnat un contract de închiriere pe zece ani pentru un magazin de trei etaje, la preţul de 650.000 de lire sterline pe an.

Cele mai ieftine obiecte puse în vânzare în magazinul Victoriei Bechham sunt un suport pentru carduri din piele, la preţul de 150 de lire sterline, şi un inel pentru chei, la preţul de 165 de euro.

Cele mai valoroase obiecte sunt două genţi de mână, la preţurile de 1.690 şi 1.850 de lire sterline şi o rochie albă, care costă 2.650 de lire sterline.

Magazinul Victoriei are o secţiune VIP, cu o lucrare de artă semnată de Damien Hirst, în valoare de 600.000 de lire sterline, în care clienţii sunt serviţi cu şampanie.

Site-ul magazinului are o valoare de 670.641 de lire sterline, iar cel mai bine plătit director, care ar fi chiar Victoria Beckham, este plătit cu 455.000 de lire sterline.

Potrivit publicaţiei Daily Mirror, plata făcută de David Beckham a fost descrisă în conturi drept ”activităţi întrerupte”.

”Ca parte a procesului de restructurare corporativă planificat anul trecut, compania este acum axată exclusiv pe afacerea de modă Victoria Beckham şi pe marca Victoria Beckham”, arată raportul directorului, afirmă tabloidul britanic.

”Prin urmare, contractele deţinute de societatea relaţionată cu marca David Beckham au fost transferate în cursul anului la DB Ventures Ltd, o companie-soră a David Beckham Brand Holdings Ltd, care este axată pe exploatarea mărcii David Beckham", mai arată documentul.

Fosta membră a formaţiei Spice Girls şi-a lansat afacerea de modă în anul 2008, iar în 2011 a câştigat British Fashion Award pentru cel mai bun brand de designer al anului.

Anul trecut, brandul Beckham a fost estimat la 500 de milioane de lire sterline, echivalentul a peste 630 de milioane de euro. 

David şi Victoria Beckham s-au căsătorit în anul 1999 şi au împreună trei fii şi o fiică. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.