Dan Michael Schlanger, actor, producător de film şi televiziune şi preşedinte al Bucharest Jewish Film Festival, a încetat din viaţă, a anunţat soţia artistului, Dana Schlanger.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dragi prieteni, vă anunţ cu imensă durere decesul soţului meu, Dan Michael Schlanger. Îl ştiţi ca actor, producător de film & televiziune şi preşedinte al Bucharest Jewish Film Festival. Pe lângă faptul că a fost un minunat soţ şi tată a patru copii, Dan a fost totodată un bun prieten multora dintre voi. Ultima lui invitaţie lansată tuturor a fost de a viziona filmul „Rugăciune pentru un prieten”. Acesta este şi mesajul meu pentru voi - de a-i transmite un gând bun lui Dan”, este mesajul Danei Schlanger. 

Ministerul Culturii a transmis un omagiu: „Producătorul de film şi televiziune Dan Michael Schlanger, un reprezentant activ al culturii evreieşti, un om aflat permanent în căutare de subiecte, de scenarii şi de idei, a plecat dintre noi. Născut în România, a fost actor actor la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, până în 1985, când a plecat în Israel, unde şi-a început cariera în producţia de film, continuând-o, din 1999, în Canada. A pus bazele companiei de producţie, Dilemma Productions, filmele realizate de el fiind premiate la numeroase festivaluri internaţionale. În ultimii ani, activitatea sa s-a concentrat în jurul proiectului Bucharest Jewish Film Festival, ajuns anul trecut la cea de-a douăsprezecea ediţie şi care punea în lumină frumuseţea culturii evreieşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.