Cineastul Damien Chazelle, regizorul filmului ”La La Land”, un tribut muzical adus Epocii de Aur de la Hollywood, a câştigat principalul trofeu atribuit de Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America) la gala DGA Awards 2017, ce a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, informează site-ul revistei Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La categoria ”cel mai bun regizor” din cadrul galei DGA Awards 2017, Damien Chazelle (”La La Land”) a concurat cu cineaştii Garth Davis (”Lion”), Barry Jenkins (”Moonlight”), Kenneth Lonergan (”Manchester by the Sea”) şi Denis Villeneuve (”Arrival”). 

Trofeul pentru cel mai bun regizor al anului i-a fost înmânat cineastului Damien Chazelle de Alejandro G. Inarritu, câştigătorul din ultimii doi ani al acestui premiu pentru filmele ”The Revenant” şi ”Birdman”.

Filmul ”La La Land”, un musical despre o actriţă debutantă şi un muzician de jazz care se îndrăgostesc în timp ce încearcă să aibă succes la Hollywood, este considerat un favorit la Oscarurile din 2017, iar criticii de cinema au lăudat interpretările celor doi protagonişti ai peliculei, Emma Stone şi Ryan Gosling.

Damien Chazelle a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor şi la gala Globurilor de Aur, ce a avut loc pe 8 ianuarie. El este nominalizat la aceeaşi categorie şi gala premiilor Oscar.

Garth Davis a fost desemnat cel mai bun regizor debutant de lungmetraj graţie peliculei sale ”Lion”, o dramă inspirată din imigraţie.

Premiile DGA reprezintă un indicator deosebit de eficient în privinţa viitorului câştigător de la Oscarul pentru cea mai bună regie. Începând din 1948, doar şapte dintre câştigătorii trofeului DGA nu au reuşit să se impună şi la premiile Oscar. Cea mai recentă divergenţă în privinţa câştigătorilor dintre cele două trofee s-a produs în 2013, când Ben Affleck a fost premiat la DGA Awards pentru filmul ”Argo”, însă nu a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun regizor.

Sâmbătă seară, organizatorii galei DGA Awards au atribuit trofee şi în domeniul producţiilor de televiziune.

Astfel, Miguel Sapochnik s-a impus în categoria serialelor dramatice cu episodul ”The Battle of the Bastards” din serialul ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”. 

Steven Zaillian a câştigat trofeul DGA la categoria ”cel mai bun regizor de lungmetraj TV/miniserie” pentru producţia ”The Night Of”, realizată de HBO.

Becky Martin a triumfat în categoria serialelor de comedie cu regia episodului ”Inauguration” din serialul ”Veep”. 

”O.J.: Made in America” a câştigat trofeul aferent filmelor documentare, aducându-i astfel trofeul DGA regizorului Ezra Edelman.

Cea de-a 69-a gală DGA Awards a avut loc sâmbătă seară la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.