Un nou festival, care îmbină proiecţii de film, cluburi de lectură pentru toate vârstele, dezbateri, expoziţii şi evenimente speciale despre cultura şi stilul de viaţă al Ţărilor Nordice, va avea loc în perioada 23-26 mai la Bucureşti, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflat la prima ediţie, NORDIX Festival - Enchanting Aurora, A Nordic Cultural Expedition propune publicului o experienţă culturală caleidoscopică, aducând lalolaltă în lumina reflectoarelor bucureştene cinematografia nordică, deseori apreciată şi premiată la cele mai importante festivaluri de film, literatura pentru toate vârstele unde, din nou, nume importante s-au impus la nivel mondial, dar şi sistemele şi mecanismele sociale care s-au  evidenţiat ca adevărate pionierate în domeniile abordate.

Festivalul îşi doreşte, totodată, să faciliteze dialogul şi schimbul de experienţă între Ţările Nordice şi România, printr-o serie de dezbateri care vor pune în discuţie teme precum: educaţia, incluziunea, inovaţia, conservarea patrimoniului cultural si tranziţia verde.

„Proiectul urmăreşte creşterea gradului de vizibilitate şi apreciere a culturii nordice în rândul publicului, încurajând înţelegerea interculturală, promovând creativitatea şi inovaţia şi stimulând publicul să aprofundeze diversele faţete ale culturii nordice,” afirmă E.S. Siri Barry, Ambasadorul Norvegiei, ţară coordonatoare a proiectului.

Filmele (inclusiv pentru copii) vor rula la Cinema Elvire Popesco şi Cinema Union. O serie de locuri neconvenţionale vor găzdui celelalte evenimente.

NORDIX Festival - Enchanting Aurora, A Nordic Cultural Expedition este o iniţiavă a Ambasadei Danemarcei, Finlandei, Norvegiei si Suediei in Romania, precum si a Consulatului Islandei în Bucureşti. Proiectul este organizat cu sprijinul Asociaţiei Enkidu şi beneficiază de finanţare din partea Nordic Council of Ministers.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.