Costume şi competiţii, bloggeri şi vloggeri, jocuri, cărţi şi accesorii sunt câteva dintre elemnetele care alcătuiesc East European Comic Con, eveniment dedicat industriei de bandă desenată şi grafică, ce a început vineri, la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

East European Comic Con este cel mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionaţilor de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video şi nu numai.

Cinci pavilioane (C1 – C5) din complexul Romexpo găzduiesc ediţia de anul acesta. Evenimentul se extinde de la an la an, spun organizatorii. De data aceasta, el ocupă o suprafaţă mai mare şi s-a bucurat de participarea a mii de oameni în prima zi.

Fiecare stand încearcă să impresioneze publicul, fiecare propune oferte şi provocări - reduceri pentru cărţi fantasy, accesorii, de la haine şi podoabe la benzi desenate, competiţii de gaming şi tombole.

În prima zi, nicidecum timid, şi-au făcut apariţia numeroşi fani ai genului purtând costume dintre cele mai elaborate, toţi încercând să întrupeze personaje BD ori din seriale dintre cele mai cool.

Tronul din serialul ”Urzeala tronurilor” încă adună oameni care preferă să petreacă minute la coadă pentru a-şi face o fotografie şi la a cincea ediţie a evenimentului, şi, pe lângă el, personaje din ”Tânărul Papă” şi din serialul-fenomen primesc vizitatorii la standul unde se află şi maşina lui Relu din ”Umbre”.

Trendul în materie de jocuri nu îl reprezintă vreo versiune a ”World of Warcraft”, ci Kendama. Zeci de adolescenţi care păreau în competiţie continuă dădeau târcoale standului dedicat jocului japonez. În afară de acesta, o zonă dedicată celor ”de modă veche” a fost amenajată. Pinball, fotbal de masă, ”Mortal Kombat” şi ”Fifa” sunt câteva dintre cele care suscită interesul.

”League of Legends” va fi, totuşi, cea mai mare competiţie ce va se desfăşoară la East European Comic Con. Până la finala de duminică, amatorii trec prin diverse etape. În plus, bloggerii şi vloggerii găsesc aici un mediu propice pentru a schimba idei şi date de contact.

Aleea Artiştilor a devenit acum o zonă omogenă - aici pot fi văzute cele mai noi creaţii în materie de comic books, iar în spaţiul de eveniment este pregătită o zonă unde, după discuţiile cu fanii, actorii Jefferson Hall, cunoscut pentru rolul Torstein din serialul ”Vikings”, Ellie Kendrick (”Game of Thrones”, ”Misfits”), Christopher Judge (”Stargate SG-1”), Nathaniel Buzolic (”The Vampire Diaries”, ”The Originals”), Craig Parker (”Spartacus”, ”Lord of the rings”) şi Tom Wlaschiha (”Game of Thrones”) vor da autografe.

În exterior, la trecerea dintre pavilioane, a fost amenajată - pentru prima dată în cadrul evenimentului – un food court, iar berea poate fi procurată doar pe bază de brăţară care să ateste vârsta mai mare de 18 ani.

East European Comic Con va putea fi vizitat până duminică, la ora 19.00. Evenimentul este organizat de Pineberry Studio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.