Bookfest Timişoara, care urma să aibă loc între 12 şi 15 martie, precum şi toate evenimentele organizate la Sala Palatului luna aceasta au fost anulate. Concertul trupei Boney M., programat în acestă seară, la ora 20.00, a fost anulat, ca urmare a anunţului făcut de autorităţile române cu privire la interzicerea oricărei activităţi la care participă mai mult de 1.000 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Director al Asociaţiei Editorilor din România a analizat situaţia creată de anunţul autorităţilor, din data de 8 martie, privind interzicerea adunărilor publice de mai mult de 1000 de persoane, în întreaga ţară, şi a decis anularea celei de-a noua ediţii a Salonului de Carte Bookfest Timişoara, programată în perioada 12 - 15 martie 2020.

"Regretăm că nu putem fi alături de publicul şi autorii împreună cu care organizăm Salonul de Carte Bookfest Timişoara, dar prioritatea în acest moment o reprezintă siguranţa persoanelor. Sperăm ca situaţia să revină la normal cât mai curând şi ca ediţiile următoare ale Salonului de Carte Bookfest să se desfăşoare fără niciun impediment", se arată în comunicatul 

Conform anunţului autorităţilor române, toate concertele care erau programate luna aceasta la Sala Palatului vor fi anulate, incinta având o capacitate de peste 4.000 de locuri. În această seară, de la ora 20.00, urma să aibă loc concertul trupei Boney M. care era sold-out.  

Echipa tehnică de la Sala Palatului, care se ocupă de montajul pentru evenimente, a fost anunţată că unele dintre spectacolele de luna aceasta au fost anulate, potrivit unor informaţii obţinute de News.ro. 

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam Photos - Octav Ganea

De asemenea, la Sala Palatului, urma să aibă loc luni Gala Stelelor Baletului Rus cu participarea a zece dintre cei mai mari balerini ai momentului de la celebrele teatre Bolşoi Moscova şi Mariinsky Sankt Petersburg. Grupul Pink Martini urma să concerteze la Sala Palatului pe 30 martie.  

Concertele susţinute de Richard Clayderman la Ateneul Român, în 14 şi 15 martie, nu vor fi afectate, sala edificiului având 850 de locuri, potrivit unui reprezentant al instituţiei. 

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, a afirmat la un port de televiziune că nu a primit nicio înştiinţare oficială, precizând totodată că cea mai mare sală a instituţiei are 940 de locuri, fiecare dintre săli având intrare separată.

Potrivit autorităţilor române, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obţinerea aprobării de la Direcţiile de Sănătate Publice locale.

Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ţine cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanţilor, modalitatea în care participanţii ajung la eveniment şi durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate.

Concertele lunii martie

Trupa poloneză de progressive rock Riverside va urca pe scena Quantic pe 12 martie. Pe 13 martie, grupul va concerta la Cluj-Napoca, în Form Space.

Grupul norvegian progressive rock Green Carnation şi trupa stoner suedeză Truckfighters se numără între artiştii vor concerta în premieră în România la cea de-a patra ediţie a SoundArt Festival, pe 14 şi 15 martie.

Chitaristul de origine argentiniană Dominic Miller va concerta, pe 16 martie, la clubul Control, împreună cu Nicolas Fiszman (bas), Mike Lindup (clape), Santiago Arias (bandoneon), Rhani Krija (percuţii) şi Jacob Karlzon (clape) în cadrul seriei de concerte Jazz Nouveau. Seara următoare muzicienii vor cânta la Form Space din Cluj-Napoca.

În perioada 17 - 19 martie, în clubul Expirat va avea loc MMB Showcase Festival 2020, unde trupe emergente din mai multe ţări vor susţine concerte de prezentare.

Grupul Firma propune un desfăşurător special pentru lansarea albumului „Deşteptarea primăverii”. Pe 21, 22 şi 23 martie, trupa va cânta la Expirat.

Trompetistul jazz Avishai Cohen va reveni în România cu un concert ce va avea loc la Cinema Pro pe 25 martie. Alături, pe scenă, îi va avea pe Yonathan Albalak (chitară), Uri Ramirez (chitară şi bas), Aviv Cohen (baterie) şi Ziz Ravitz (baterie).

Trupa rock alternativ Urma va concerta pe 28 martie, în clubul Expirat, unde va prezenta noi compoziţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.