Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a participat duminică, la "Crosul Mării Negre", organizat pe plaja Modern din municipiu pentru a marca Ziua Internaţională a Mării Negre, la manifestarea sportivă luând startul peste 600 de participanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Făgădău a mers duminică dimineaţa pe plaja Modern din Constanţa, pentru a lua startul la cea de-a doua ediţie a crosului Mării Negre. 

“Am venit să alerg pentru că noi, constănţenii, datorăm mult mării. Constanţa este un oraş născut din mare, Constanţa are un trecut datorită mării, dar cred că poate avea un viitor doar prin responsabilitatea oamenilor cu privire la această îndatorire a noastră faţă de mare. Tocmai de aceea, mă bucur că astăzi în cinstea evenimentului Ziua Internaţională a Mării Negre, la cea de-a XXI-a aniversare oficială a Mării Negre, ONG Mare Nostrum s-a gândit să ne aducă la malul mării şi să sărbătorim prin mişcare. Dincolo de ceea ce ne desparte trebuie să ne uităm la ceea ce ne uneşte, viitorul cred că este punctul comun al acestei acţiuni de responsabilizare, nu doar de aniversare”, a declarat primarul Decebal Făgădău înainte de startul crosului.

El a mai spus că a mai participat de-a lungul timpului la astfel de acţiuni cu caracter caritabil, aceasta fiind prima care are scop aniversar şi de conştientizare.

ONG Mare Nostrum a organizat duminică, pe plaja Modern din Constanţa a doua ediţie a crosului Mării Negre. La start au venit peste 600 de persoane, de toate vârstele, de la copii de grădiniţă, până la persoane vârstnice. Alergătorii au avut de ales între două trasee - unul de aproximativ doi kilometri şi altul de şapte kilometri, iar cele cinci staţii de pe traseu, unde se puteau hidrata concurenţii, au purtat numele ţărilor riverane: : Bulgaria, Turcia, Georgia, Rusia şi Ucraina.

Ziua Internaţională a Mării Negre se sărbătoreşte din 1996 la data de 31 octombrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.