Constanţa este platou de filmare pentru lungmetrajul “Om-Câine”, regizat de Şerban Constantinescu, care spune povestea unui muncitor revenit din Suedia pentru a afla dacă soţia sa este infidelă. Dintre cele 27 de zile de filmare, 20 sunt petrecute la Constanţa, printre zonele alese de echipa de producţie aflându-se portul, Piaţa Ovidiu şi Parcul Arheologic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cu Bogdan Dumitrache şi Ofelia Popii în rolurile principale, filmul spune povestea unui muncitor român care se întoarce în ţară încercând să afle daca soţia este infidelă. Povestea are loc în apogeul crizei sanitare provocată de coronavirus când personajul principal, Doru decide să revină în România, abandonându-şi locul de muncă din Suedia. Susţine că trebuie să asiste la botezul fiului celui mai bun prieten, dar în realitate are un alt plan. Alături de câinele mamei lui, Doru urmăreşte să îşi confirme bănuielile legate de infidelitatea soţiei. Timpul este scurt, Europa se pregăteşte să îşi închidă graniţele, iar superiorii îi cer să se întoarcă de urgenţă în Suedia.

Producătorul Diana Păroiu a afirmat că a fost aleasă Constanţa deoarece oferă multe zone frumoase, a transmis primăria într-un comunicat.

Bogdan Dumitrache (Foto: Vlad Bâscă)
Bogdan Dumitrache (Foto: Vlad Bâscă)
“Am ales să filmăm la Constanţa pentru că este un oraş care ne oferă enorm de multe locaţii foarte frumoase. Mulţumim mult Primăriei Constanţa pentru că ne-a acordat tot sprijinul. Filmăm în multe locuri din oraş, în Portul Constanţa, în Piaţa Ovidiu, în Parcul Arheologic. Din cele 27 de zile de filmare, 20 le petrecem în Constanţa şi vă mulţumim pentru găzduire”, a declarat Diana Păroiu.

Din distribuţia filmului „Om – Câine” mai fac parte şi actorii Ana Ciontea, Voica Oltean, Liviu Pintileasa şi Cosmina Stratan, iar filmările se vor desfăşura până la mijlocul lunii septembrie în România şi Suedia.

Filmul are imaginea semnată de Alexandru Solomon, montajul Cătălin Cristuţiu, Alexandra Alma Ungureanu se ocupă de scenografie şi costume, machiajul - Petya Simeonova, inginer de sunet este Boris Trayanov. Producătorii sunt Ada Solomon şi Diana Păroiu iar co-producători: Rossitsa Valkanova, Jörgen Andersson, Nina Frese, Peter Possne.

„Om – Câine” este o producţie microFILM (România), KLAS Film (Bulgaria), Doppelganger (Suedia), Pandora Film (Germania), în asociere cu nomada.solo şi Visual Walkabout şi în co-producţie cu: HiFilm Productions, Film i Väst, Shoot&Post, Auditory.

Ştefan Constantinescu este un regizor şi artist român, stabilit la Stockholm. Acesta lucrează cu o multitudine de medii, printre care film, fotografie, cărţi şi pictură. A regizat mai multe scurtmetraje, printre care „Troleibuzul 92” (2009), prezentat la Bienala de la Veneţia,  „Family Dinner/ Cină în familie” (2012), selectat în Semaine de la Critique de la Cannes şi „6 Big Fish/6 peşti mari” (2013), a cărui premieră a avut loc în cadrul competiţiei Pardi di Domani – Festivalul Internaţional de Film de la Locarno. Documentarul său, „Dacia, dragostea mea” (2009), a participat la numeroase festivaluri internaţionale (IDFA, Jihlava, Montreal) şi a primit Premiul Juriului în cadrul Documenta Madrid. În prezent, lucrează împreună cu Corina Ilea la cartea de artist “Noah’s Ark - An Improbable Space Survival Kit”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.