Peste 150.000 de persoane sunt aşteptate să participe la Festivalul Neversea, care va avea loc în perioada 7-9 iulie pe o plajă din municipiul Constanţa, peste 150 de artişti internaţionali urmând să urce pe scenă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat, luni după-amiază, într-o conferinţă de presă la care au participat, pe lângă organizatorii festivalului, şi reprezentanţi ai instituţiilor care se vor ocupa de buna desfăşurare a evenimentului, că Neversea ”îşi propune să amplifice potenţialul pe care îl are Constanţa”.

El a precizat că un asemenea eveniment este o premieră pentru Constanţa şi şi-a exprimat speranţa că participanţii la festival vor pleca cu ”o impresie frumoasă”.

“Pentru fiecare dintre noi este o premieră. Un asemenea eveniment nu s-a mai organizat la Constanţa şi cred că avem o experienţă deja din care învăţăm şi putem pentru toate viitoarele evenimente să planificăm ca totul să se desfăşoare în bune condiţii şi cel mai important toţi cei care vor participa la acest festival să plece cu o impresie frumoasă, cu o amintire plăcută şi cu încă un capitol dintr-o poveste de succes care a început la Cluj şi iată continuă firesc la Constanţa”, a mai spus Decebal Făgădău.

La rândul său, şeful IPJ Constanţa, Mircea Vizitiu, a afirmat că mai multe străzi din zona centrală a Constanţei vor fi închise circulaţiei în perioada Festivalului Neversea, în timp ce organizatorii le recomandă spectatorilor să lase maşinile în parcările din oraş sau în Mamaia şi să ajungă la concerte cu autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun care vor avea program special în perioada evenimentului.

Şeful Poliţiei Judeţene a menţionat că 56 de poliţişti vor lucra pe fiecare schimb în perimetrul festivalului, aceştia fiind de la Investigaţii Criminale, Ordine Publică, Rutieră şi Acţiuni Speciale.

De asemenea, şeful Direcţiei de Ordine şi Siguranţă Publică a Inspectoratului General al Jandarmeriei, Liviu Uzlău, a făcut apel la participanţii la festival să nu vină cu bagaje.

”Nu au acces în incinta perimetrului cu bagaje voluminoase, aceasta a fost o măsură pe care am luat-o anul trecut la Untold şi a fost de foarte bun augur”, a precizat şeful Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Jandarmeriei, meţionând că în fiecare zi a festivalului 200 de jandarmi vor asigura măsurile de siguranţă publică.

Accesul este permis cu poşetă/borsetă cu dimensiunea maximă de 21centimetri, medicamente, spray inhalator pentru astm, doar dacă sunt însoţite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia şi cu maxim o doză.

Directorul festivalului, Bogdan Buta, a afirmat în cadrul conferinţei de presă că accesul la festival se va face printr-un singur loc - intrarea de pe plaja Modern dinspre Portul Turistic Tomis.

Totodată, organizatorii au precizat că preschimbarea biletelor în brăţara de festival se face doar cu actul de identitate, începând cu 6 iulie, ora 14.00, la zona de check in, de la intrare. Cu brăţara de festival se asigură şi accesul şi plata în perimetrul evenimentului, doar cu brăţara de festival, care are ”chip” integrat se pot achiziţiona produse în interiorul festivalului, plata cu cardul bancar sau numerar direct la comerciant fiind interzisă.

Cei care doresc să-şi cumpere bilet de o zi pot să o facă de la cele şapte case de bilete amplasate în zona punctului de informare Neversea, aflat la Cherhanaua de Stuf, lângă bariera de la intrarea pe plaja Modern, dinspre port. De asemenea, accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid şi însoţit de un părinte, iar accesul minorilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se face cu abonamentul de festival şi în baza acordului parental scris, care poate fi descărcat de pe siteul festivalului.

Bogdan Buta a precizat că peste 3.000 de persoane lucrează în producţia efectivă a Festivalului Neversea, dintre care peste 500 sunt voluntari.

“În ceea ce priveşte logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 200 de camioane necesare pentru transportul logistic. Scena principală are 16 metri înălţime, peste 80 de metri baza şi 400 mp de ecran led. Perimetrul festivalului este împrejmuit de 5 kilometri de gard”, a spus Bogdan Buta. 

El a menţionat că puterea totală instalată este de 3,5 MW (3,5 megaWati) (3,5 milioane watti) în festival, doar la scena principală puterea instalată fiind de 1,1 MW.

“Având aceste date putem spune că festivalul este de mărimea unui mic oraş din România”, a completat directorul festivalului.

De asemenea, pe lângă sutele de poliţişti şi jandarmi care vor asigura măsurile de ordine publică se vor afla şi 300 de agenţi de securitate privaţi care vor activa în perimetrul evenimentului.       

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa va avea două spitale de tip PMA (post medical avansat) amplasate lângă zona de mainstage şi în imediata apropiere a accesului în festival, dar şi patru puncte de prim ajutor, au mai afirmat organizatorii. De asemenea toate camerele de gardă ale tuturor spitalelor din Constanţa, dar şi din judeţ vor fi deschise pentru sprijin medical, în caz de nevoie.      

Bogdan Buta a menţionat că sunt aşteptate peste 150.000 de persoane în cele trei zile ale festivalului, iar peste 150 de artişti internaţionali vor urca pe scenele Neversea, printre care Jason Derulo, Tiesto, Afrojack, Dua Lipa, Rita Ora, Fatboy Slim, Years&Years, Ella Eyre.

Manifestarea începe vineri, 7 iulie, la ora 12.00, şi este programată să se încheie luni, 10 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.