Copiii vor avea acces gratuit la muzeele din municipiul Constanţa şi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, de 1 Iunie, şi vor putea participa şi la concursuri cu role, spectacole de magie, petreceri cu spumă şi pistoale cu apă, unele din aceste evenimente fiind organizate de unităţi hoteliere de pe litoral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, de 1 Iunie, copiii vor avea gratuitate la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Muzeul de Artă Constanţa, Muzeul Marinei, precum şi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, care cuprinde Delfinariul, Microrezervaţia, Planetariu şi Acvariu.

De asemenea, pe 1 iunie se inaugurează Baby Zoo, un loc special amenajat în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, unde copiii vor putea interacţiona cu animalele.

Gravity Park dă startul competiţiilor de sporturi extreme la malul mării, primii pe listă, copiii cu vârste între 5 şi 15 ani, fiind aşteptaţi la Gravity Junior Clash, un concurs de role, skate şi trotă. 

“Joaca, veselia şi distracţia continuă la Hotel Iaki şi Phoenicia Holiday Resort cu surprize pentru copii: experimente trăsnite, baloane de săpun, face painting, spectacol de magie, petrecere cu spumă şi pistoale cu apă, poveşti muzicale. Evenimente similare vor avea loc şi în Cernavodă şi Cumpăna, pe 1 iunie: concursuri de biciclete, role, cros, fotbal, pescuit sportiv, desene pe asfalt şi dansuri pentru copii”, se arată în comunicatul citat.

Turiştii care se vor afla pe litoral între 1 şi 5 iunie vor avea parte concerte.

Un eveniment pentru amatorii de sporturi nautice are loc între 1 şi 4 iunie la Techirghiol, printre disciplinele incluse în program aflându-se yachting, windsurfing, kiteboarding, caiac canoe, trasul de parâmă, volei pe plaj şi badminton.

În nordul staţiunii Mamaia, pe plajă, între 2 şi 4 iunie, are loc Kudos Fest, manifestare ajunsă la cea de-a şasea ediţie şi în cadrul căreia cei prezenţi pot asculta muzică non-stop, timp de 72 de ore, concertele având loc pe două scene.

Regia Autonomă de Transport în Comun din Constanţa pune în circulaţie de joi până luni autobuze etajate cu trasee speciale ”40 Mamaia” şi ”100 Mamaia”, programul curselor fiind între 10.00 şi 20.00.

De asemenea, este în funcţiune şi telegondola din Mamaia, între orele 11.00 – 21.15. preţul unei călătorii fiind de 20 lei/persoană pe sens, iar copiii sub 7 ani beneficiază de gratuitate.

În Vama Veche, pe 2 iunie, are loc un concert Mircea Vintilă, iar pe 5 iunie cântă Bosquito, în timp ce pe 1 iunie are loc Vama Veche Salsa Weekend.

Preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Cristian Bărhălescu, spune că se aşteaptă ca în această minivacanţă pe litoralul românesc să se afle peste 60.000 de turişti.

“Evenimentele, vremea bună şi o sumă de zile libere, datorată Zilei Copilului şi Sărbătorii de Rusalii, sunt combinaţia perfectă pentru o minivacanţă reuşită pe Litoral. Hoteluri din Mamaia şi Vama Veche sunt deja ocupate 100%. Studenţii pot veni, înainte de sesiune, gratuit până la mare. Cu aceste elemente, ca suport, sperăm să depăşim numărul de turişti veniţi în aceeaşi minivacanţă anul trecut, care a fost de aproximativ 60.000 de turişti”, a afirmat Cristian Bărhălescu.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.