Concerte de muzică clasică, un recital al celebrei violoniste Sarah Chang, spectacole de balet, dar şi focuri de artificii vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni în Piaţa Ovidiu din Constanţa, manifestările având loc în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul împlinirii a două mii de ani de la moartea poetului Ovidius.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, sâmbătă, de la ora 20.30, în Piaţa Ovidiu din municipiul Constanţa se deschide ”cel mai important eveniment” al Anului Omagial, “Sub semnul lui Ovidius”.

Amfitrion va fi actorul Ion Caramitru, iar invitaţii săi sunt personalităţi din lumea muzicii clasice, baletului şi a istoriei reconstituite 3D.

Manifestarea este deschisă sâmbătă, de la ora 20.30, de Orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, condusă de maestrul dirijor Radu Ciorei.

Interpreţi vor fi Lucia Mihalache, Doru Iftene, Răzvan Săraru, Marius Eftimie, Laura Eftimie şi Smaranda Drăghici, iar din program fac parte, Ceaikovski - Poloneza, Verdi - Don Carlos, Bizet - Carmen, Verdi - La Traviata, Puccini – Tosca. 

Urmează apoi un spectacol digital, iar în partea a doua a serii vor fi prezentate spectacole de balet.

Seara se va încheia cu un foc de artificii.

“Cel mai spectaculos program de artificii din România, marca Ruggieri. Focul a fost dăruit oamenilor pentru a spune poveşti şi a încălzi suflete. Alături de muzică, poveştile vor prinde viaţă şi vi se vor înfăţişa aşa cum nu le-aţi mai văzut niciodată! Spectacolul va avea loc pe faleza de la Modern şi în Portul Tomis”, au precizat organizatorii.

Duminică, de la ora 20.30, pe scena din Piaţa Ovidiu va urca Orchestra Simfonică Bucureşti, condusă de maestrul dirijor Radu Postăvaru. Din program fac parte ”Valsul Florilor” – Ceaikovski, ”Anotimpurile” – Vivaldi, ”Tzigane” – Maurice Ravel, iar la ultimele două solistă va fi celebra violonistă Sarah Chang.

În partea a doua a spectacolului, Orchestra Simfonică din Bucureşti va interpreta Simfonia nr.3 – Brahms, ”Dunărea Albastră” – Strauss, ”Vals” – Shostakovich şi ”Bărbierul din Sevilla” – Rossini.

Seara se va încheia din nou cu un spectacol de artificii.

Intrarea la toate aceste eveniment este liberă.

Evenimentul este organizat de Filiala Asociaţiei Difuzorilor şi Editorilor - Patronat al Cărţii, fiind sprijinit de Primăria Municipiului Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.